Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapka odnesl zbraně, meč a dýky

MOST - Se svým komplicem je nyní trestně stíhán; Muž zemřel na následky úrazu el. proudem + další info  

Policejní komisař mostecké policie zahájil trestní stíhání dvou mužů ve věku 38 a 28 let, oba z Mostu. Starší z dvojice se již v srpnu měl vloupat na mosteckém sídlišti do přízemního bytu. Tam vnikl oknem a v bytě pak hledal, co by odcizil. Odnesl neregistrované zbraně, meč, dýky, šperky a další věci vše v hodnotě 24 tisíc korun. Do bytu se pak o několik dnů později vrátil pro další lup. Nepřišel sám, vzal si s sebou o deset let mladšího komplice. Sám do bytu vnikl a svému společníkovi pak podával odcizené věci přes balkon. Ukradl atrapy pistole a starožitnosti. Celkem pachatelé napáchali škodu ve výši 52 tisíc korun. Z odcizených věcí policisté zajistili jen malou část. Starší z dvojice je údajně ihned prodal neznámým osobám. Muž ve věku 38 let je stíhán od podzimu ve vazbě za předchozí rozsáhlou majetkovou trestnou činnost, kterou páchal na Mostecku. Jeho komplic bude vyšetřován na svobodě.
 
Muž zemřel na následky úrazu el. proudem
Mostecká policie ukončila šetření případu úmrtí 36 letého muže z Mostu. Ten zemřel 10. října v koupelně chanovského bytu, kde si ohříval vodu v pračce. Jeho příbuzný, který uslyšel ránu z vedlejšího pokoje, se mu sice snažil pomoci oživováním. To se nepodařilo ani lékařům přivolané záchranné služby a muž na místě zemřel. Šetřením na místě bylo zjištěno, že do bytu poškozeného byl zaveden protiprávně odběr elektrické energie z jiného bytu v přízemí prodlužovacím elektrickým kabelem, který byl pak neodborně zapojen do vířivé pračky, kde si obyvatelé bytu ohřívali vodu. Policie nařídila provedení pitvy. Ke smrti muže došlo následkem úrazu elektrickým proudem.
 
Tři auta terčem zlodějů
Neznámý pachatel se v noci tento týden v jedné obci na Litvínovsku vloupal do zaparkované škodovky na oploceném pozemku u rodinného domku. Tam lapka vnikl poté, co překonal oplocení u domu a poté se násilím vloupal do vozidla, odkud odnesl různé odložené věci v hodnotě třinácti tisíc korun. Další škodu za tři tisíce zanechal zloděj na poškozeném vozidle. Případ krádeže vloupáním a porušování domovní svobody šetří litvínovští policisté.
Ti také pátrají po dalším pobertovi, který kradl v Litvínově. Dosud neznámý pachatel se na Loučkách vloupal v nočních hodinách do osobního vozidla značky Hyundai a z něho odcizil navigaci. Přitom vozidlo značně poškodil. Majitel automobilu vyčíslil vzniklou škodu na padesát tisíc korun. Do třetice litvínovští policisté šetří vniknutí neznámého pachatele do osobního vozidla značky Audi. V noci na pondělí kdosi poškodil skleněnou výplň u vozidla, z něhož však nic neodcizil. Přesto poškozenému majiteli vznikla škoda ve výši dvaceti tisíc korun.
 

vytisknout  e-mailem