Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Lapených zlodějů přibývá

DĚČÍN - Chytili nezbedu; Není Marjánka jako marjánka; Padla sbírka kamenů;Výtečníci s žebříkem  

Chytili nezbedu
 
RUMBURK – Svoboda není pro každého. O tom ví své vykutálený nezbeda z Krásnolipska, který se teprve před nedávnem dostal z chládku ven.  Moc dlouho si na svobodě  nepobude. Za své neposlušné chování zřejmě pomaže honem rychle zpátky do vězení. Za oběť mu padlo několik rekreačních chatiček, ze kterých si odnesl kromě jídla a pití třeba i holící strojek nebo pracovní nářadí. Rumburským kriminalistům se nezbedného ptáčka podařilo polapit a současně navrátit i větší část odcizených věcí původním majitelům. Mladík už v tuto chvíli čelí obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, za což mu může soudce udělit  až tříletou dovolenou za státní výdaje.
 
Není Marjánka jako marjánka
 
HŘENSKO – Koncem dubna letošního roku vozil v autě marjánku, jenomže tahle neměla sukni ani milý úsměv. I když, kdyby se s ní blíže seznámil, možná i úsměvem by ho nakonec obdařila… Teď se zřejmě mladý výlupek naopak kaboní, protože mu na jeho společnici přišli a k tomu si na něj posvítila policie, takže pokud se nad ním soudní dvůr nesmiluje, může kromě cenné zkušenosti být potrestán i zákazem činnosti, propadnutím zabavené spolucestující i jednoletým trestem odnětím svobody.
 
Padla sbírka kamenů
 
RUMBURK – Sbírka žulových kamenů vzala v červenci letošního roku za své. Napomohl jí k tomu mazaný vetřelec, kterému nebylo zatěžko si bez dovolení majitele odnést z jeho zahrady dvanáct kousků žádané přírodniny a poté si jejím prodejem přijít na čtrnáct tisíc korun. Leč radost z vydařeného obchodu netrvá věčně a dnes již samozvaný obchodník čelí sdělení podezření pro krádež, za níž by mohl vyfasovat vězeňskou uniformu až na dvě léta.
 
Výtečníci s žebříkem
 
RUMBURK – Smělost dvou výtečníků na Děčínsku vyšplhala až ke krádeži žebříku, který si během měsíce srpna odnesli ze zahrady jejího majitele. Stálo těch šest set korun vůbec za všechnu tu polízanici ? Svým neuváženým kouskem si oba chmatáci obstarali nejen nálepku zlodějů, ale kromě ní budou ještě potrestáni za trestný čin krádeže u děčínského soudního dvora, který v brzku vybere z palety trestů, které jsou v nabídce zákona.  
 
Děčín 2.9.2010
nprap. Petra Trypesová
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem