Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Lanškrounsko 28.3.2011

přestupek v dopravě, krádež elektromotorů, krádež nafty, zanedbání povinné výživy 

Krádež nafty z nákladních vozidel v Lanškrouně
Neznámý pachatel se dostal přes plot areálu jedné lanškrounské firmy a snažil se dostat do nádrží zaparkovaných nákladních vozidel. To se mu také podařilo a ze dvou aut odcizil celkem 220 litrů motorové nafty. Škoda, kterou způsobil přesahuje 7.000,-Kč, a policie věc šetří jako přečin krádeže.

Zanedbání povinné výživy
Otci byla Okresním soudem v Ústí nad Orlicí stanovena vyživovací povinnost na jeho dvě děti. Ten však svou povinnost neplnil a tak matka dětí zanedbání povinné výživy oznámila na policii. Když otec vzniklý dluh na výživném včas zaplatí, policie věc odloží.

Přestupek v dopravě v Lanškrouně
Policisté zastavili vozidlo, jehož řidič nerespektoval dopravní značku přikazáný směr jízdy a nebyl připoután bezpečnostním pásem. Policisté chtěli tento přestupek řešit blokově, ale řidiči se pokuta 1.000,-Kč zdála nepřiměřená. Odmítl s přestupkem souhlasit a tak policisté sepsali oznámení o přestupku, které zašlou na Městský úřad v Lanškrouně k projednání.

Krádež elektromotorů v obci na Lanškrounsku
U skladových budov jedné firmy v obci na Lanškrounsku se minulý týden v noci pohybovaly neznámé osoby, kterých si všiml náhodný svědek. Zaměstnanci firmy kontrolou přišli na to, že byly odcizeny dva elektromotory k ventilátorům. Škoda, kterou neznámý pachatel způsobil, činí 4.000,-Kč a policie věc šetří jako přestupek proti majetku.

 pprap. Zuzana Velebná, Lanškroun dne 29.3.2011

vytisknout  e-mailem