Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Lanškrounsko 22.-24.7.2011

dopravní nehoda, občanské soužití, porušování domovní svobody a krádež vloupáním 

Dopravní nehoda v Lanškrouně
Do jedné z restaurací v Lanškrouně přijel muž na mopedu. Svůj moped zapůjčil kamarádovi, který se chtěl projet, ale ten řízení mopedu nezvládl a narazil do živého oplocení zahrádky restaurace. Přivolaná hlídka policie provedla s řidičem dechovou zkoušku, kterou byla prokázána přítomnost alkoholu v dechu 0,28 promile. Při opakované zkoušce, byl řidič již takzvaně čistý. Jak se řidiči podařilo narazit do oplocení zahradní restaurace nyní šetří Služba dopravních nehod Ústí nad Orlicí.

Občanské soužití
Muž, který byl v souvislosti s častým fyzickým napadáním již několikrát policií řešen a dokonce i vykázán ze společného obydlí s manželkou, zřejmě neustále vyhrožuje. Rozvedení manželé spolu mají dítě a tak muž chodí k bývalé manželce na návštěvy celkem často. Často bohužel také končí tyto návštěvy hádkou. Tu poslední na policii oznámila sousedka, které bylo ze strany muže vyhrožováno fyzickým náslilím. Policie přestupek proti občanskému soužití oznámí na Městský úřad v Lanškrouně, kde bude projednán. 

Vloupání do sklepní kóje 
Policistům prozatím neznámý pachatel vnikl do sklepních prostor jednoho z bytových domů v Lanškrouně, kde si vyhlédl sklepní kóji opatřenou zámkem. Z kóje odcizil jízdní kolo v celkové hodnotě 12.000,-Kč a nezapomněl si odnést ani visací zámek, kterým byla sklepní kóje zajištěna. Policisté nyní po pachateli přečinů porušování domovní svobody a krádeže vloupáním pátrají.

pprap. Zuzana Velebná, Lanškroun dne 25.7.2011

vytisknout  e-mailem