Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Lanškroun 16.6.2011

Občanské soužití, krádež, zanedbání povinné výživy 

Občanské soužití
Spory mezi rodinnými příslušníky, které musí policie řešit, jsou častokrát ty nejsložitější. Vyhrožování a vulgární nadávky bývají na denním pořádku. Policisté toto jednání většinou kvalifikují jako přestupky proti občanskému soužití, které se projednávají na návrh poškozeného. Včerejšího dne měli policisté hned dva takové případy, které budou oznámeny Městskému úřadu v Lanškrouně.

Opět okapové svody
Měděné okapové svody odcizil prozatím neznámý pachatel z jedné budovy v obci Tatenice. Škoda přesahuje částku 7.000,-Kč a policisté věc šetří jako přečin krádeže. 

Zanedbání povinné výživy
Okresní soud v Ústí nad Orlicí stanovil matce vyživovací povinnost. Finanční hotovost má každý měsíc dostávat otec mladíka, na kterého byla vyživovací povinnost stanovena. Matka ale o syna nejeví zájem a otci žádné peníze neposílá. Dopouští se tím přečinu zanedbání povinné výživy. 

 Krádež v prodejně potravin v obci na Lanškrounsku
Do jedné z prodejen potravin měli přijít dva polsky hovořící muži, kteří naskládali zboží do nákupního košíku a bez zaplacení jednoduše utekli. Před prodejnou nastoupili do vozidla a odjeli pryč. Škoda, kterou způsobili, přesahuje částku 500,-Kč a muži se dopustili přestupku proti majetku.

pprap. Zuzana Velebná, Lanškroun dne 16.6.2011

 

 

 

vytisknout  e-mailem