Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Lamborghini v plamenech

Supersport za cenu přesahující jedenáct milionů korun úmyslně zapálil neznámý žhář. Sám při manipulaci s hořlavinou a ohněm také vzplál. Teď po něm pátrají policisté. 

Pražští kriminalisté pátrají po žháři, který ve středu 28. září v noci zapálil sportovní vůz Lamborghini Huracan parkující ve Freyově ulici v Praze 9. Neznámý muž přišel k vozidlu před půlnocí s kanystrem hořlaviny a polil jeho zadní část. Následně vůz zapálil. Při manipulaci se zapalovačem a hořlavinou muž také vzplál a není vyloučeno, že má popáleniny v obličeji a na rukou. Svým nepochopitelným jednáním způsobil majiteli vozu škodu přesahující jedenáct milionů korun.

Kriminalisté prověřující případ, zajistili kamerové záznamy, na kterých je žhář zachycen. I když nejsou záběry kvalitní, věříme, že by mohl být poznán. Rádi přivítáme informace i k osobě ve vašem okolí, která má čerstvé popáleniny v obličeji a na rukou. V neposlední řadě se obracíme i na samotného podezřelého, aby své nepochopitelné jednání přišel vysvětlit na jakoukoli policejní služebnu, či kontaktoval linku 158.

Podezřelý je pravděpodobně muž střední postavy, oblečen do mikiny s kapucí, pravděpodobně Adidas, světlých kalhot a bílých tenisek Nike.

Případ je prověřován pro trestný čin poškození cizí věci.

por. Mgr. Jan Rybanský – 11. říjen 2022

vytisknout  e-mailem