Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Lahve piva, tranzistorák, potraviny

NÁCHODSKO – To býval nejčastější lup dopadeného recidivisty 

znak na autě.jpgIlustrační foto/Archiv Policie ČR
Přímo v jednom z jeho oblíbených objektů, v rekreační chatě, v minulých dnech policisté dopadli 62letého muže, dalo by se říci, starého známého. Jednalo se o již několikrát trestaného recidivistu za majetkovou trestnou činnost.
 
Muž má sice trvalé bydliště na Broumovsku, prakticky ale jde o bezdomovce, který v poslední době oblíbil Náchod a jeho okolí. Policisté, kteří přijímali několik oznámení o vloupání do rekreačních objektů, garáží a dalších málo obývaných a málo zabezpečených budov, již měli delší čas podezření na právě na svého „oblíbence“. Dopadnout se jim ho podařilo přede dvěma dny přímo při pokusu dostat se do jedné z chat na okraji Nového Města nad Metují. Na nezvaného návštěvníka narazil sám majitel rekreačního objektu, ani na okamžik nezaváhal a zavolal policii. Policejní hlídka „rekreanta“ zadržela dříve, než stačil zmizet, a přivezla ho oddělení. Odtud putoval do péče kriminalistů, kde se při výslechu postupně přiznal k vloupáním do nejméně desítky objektů. Všude něco pojedl, přespal nebo nějaký čas pobyl. Dosud zjištěnou škodu mu sečetli a vyčíslili na přibližně patnáct tisíc korun.
 
Nyní mu policisté zařizují bydlení trochu stálejšího rázu a pod dozorem. Za krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.
 
por. Mgr Eva Prachařová
19. 10. 2012, ve 12.15 hodin

vytisknout  e-mailem