Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kynologové kontrolovali vozidla u obchodních domů

J.Hradec - Auto není trezor. (Hlasová schránka 974 233 116) 

Jako každoročně v předvánočním čase kontrolují policisté parkoviště před supermarkety, což je součástí předvánočního opatření zaměřeného právě  proti krádežím na parkovištích a v supermarketech. Výsledky těchto kontrol již několik let ukazují, že prevence v tomto směru má svůj smysl a význam. V průběhu tohoto opatření nejsou zaznamenány téměř žádné krádeže a vloupání do vozidel na kontrolovaných parkovištích. Také letos se na preventivní akci podílí zejména policisté z obvodního oddělení, dopravní police, kynologové se čtyřnohými pomocníky a strážníci Městské policie J.Hradec.
Auto není trezor psovod a pes.JPG
 
Preventivní akce policistů ze skupiny základních kynologických činností J.Hradec proběhla dnešního dne tentokráte před obchodními centry Kaufland a Albert Hypernova. Kynologové Ladislav Košler s Lubomírem Ábelem  společně se čtyřnohými ochránci zákona kontrolovali zaparkovaná vozidla, zda jsou řádně uzamčená a rovněž zda jejich majitelé řádně uschovali všechny své věci v prostorách vozidla, kam není vidět. Pokud kontrolované vozidlo nebylo v pořádku, umístili policisté za stěrač řidiči leták se sloganem „ Auto není trezor“, aby řidiče upozornili na možné nedostatky.
 
Policisté Územního odboru Jindřichův Hradec opětovně apelují  na majitele vozidel, aby nenechávali žádné věci na viditelných místech ve svých miláčcích na čtyřech kolech. Umístěné   tašky, batohy či notebooky, GPS navigace, ale i čtyřnohé němé tváře na sedadlech přilákají zloděje, který využije své příležitosti a do vozidla se zpravidla pokusí vloupat. Škody na prázdné tašce nebo batohu se pohybují v řádech stovek korun, avšak odcizená elektronika či oprava rozbitých oken a poškozených zámků vozidel je mnohem větší. Nedávejte zlodějům šanci a zabezpečte si řádně své věci. Pokud si nemůžete vzít svůj majetek z automobilů s sebou, umístěte své věci do prostor vozidla, kam není vidět pouhým okem. Předejdete tak možnému odcizení !!! 
V případě, že se stanete svědkem právě probíhající krádeže věcí z vozidel, předejte prosím tyto informace neprodleně policistům prostřednictvím linky tísňového volání číslo 158!  
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
21. prosince 2012

vytisknout  e-mailem