Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kvůli nálezu munice evakuovali karlovarskou záchranku

26. dubna 2021 Karlovarská krajská záchranná služba sídlící v areálu hejtmanství v Karlových Varech-Dvorech musela být evakuována kvůli nálezu předmětu připomínajícího vizuálně leteckou pumu nebo dělostřelecký granát. Vykopali ji stavební dělníci při rekonstrukci sousedních hasičských garáží. Přivolaní policejní pyrotechnici začali nalezenou munici ohledávat. 

„V objektu hasičského ředitelství v Závodní ulici probíhaly výkopové práce v rámci plánované rekonstrukce a byl nalezen předmět, který připomíná leteckou pumu nebo dělostřelecký granát,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Zajistili jsme místo nálezu a byl společně vytyčen bezpečnostní prostor,“ pokračoval mluvčí. „Úplně nejblíže nálezu je objekt záchranné služby, takže byla nařízena jeho evakuace,“ dodal Kasal s tím, že v objektu sídlí i část krajského úřadu, jehož úředníci byli rovněž evakuováni do bezpečí.

„Záchranná služba přesunula výjezdovou techniku na naši hasičskou stanici v Sokolovské ulici v Karlových Varech-Rybářích, odkud nyní vyjíždí,“ doplnil mluvčí s tím, že na místo byl přivolán policejní pyrotechnik. „Jsou u nálezu a řeší, zda hrozí nebezpečí či nikoliv,“ uzavřel.

Zdroj: https://www.novinky.cz/krimi/clanek/kvuli-nalezu-munice-evakuovali-karlovarskou-zachranku-40358332

vytisknout  e-mailem