Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Koordináční schůzka k průmyslové zóně Kvasiny

RYCHNOVSKO - Zajištění bezpečnosti zůstává prioritou. 

Další koordinační schůzka k průmyslové zóně Kvasiny proběhla včera dopoledne na Městském úřadě v Rychnově nad Kněžnou.

Setkání starostů dotčených obcí, státních institucí a zaměstnavatelů v průmyslové zóně Kvasiny opět iniciovalo Koordinační centrum pro cizince v průmyslové zóně Kvasiny ve spolupráci s Městem Rychnov nad Kněžnou.
Kromě starostů obcí Rychnov nad Kněžnou, Solnice a Kvasiny a organizátorů schůzky ze Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra ČR se zasedání zúčastnili i radní Krajského úřadu Královéhradeckého kraje Václav Řehoř, odpovědný za oblast investic a majetku, zástupci rychnovského Úřadu práce, Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje, Diezécní katolické charity Hradec Králové, rychnovského sociálního odboru městského úřadu, místní městské policie, Škoda Auto, a.s. a dalších zaměstnavatelů. Přítomni byli i zástupci bezpečnostních složek - vedoucí Územního odboru PČR v Rychnově nad Kněžnou plk. JUDr. Zdeněk Hlaváček a zástupci Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.
Všechny dotčené instituce se vyjádřily k problematice rychlého rozvoje průmyslové zóny Solnice - Kvasiny ze svého úhlu pohledu. Úvodem pořádající Koordinační centrum seznámilo přítomné s podrobnými statistikami zaměstnanosti a využitím ubytovacích kapacit v okolí průmyslové zóny. Podrobně o problematice hovořili i starostové zmíněných obcí. Jak uvedla zástupkyně úřadu práce, nezaměstnanost na Rychnovsku je i nadále nejnižší v celé republice. 
Bezpečnostní složky, ať již městská či státní policie, řeší problémy s nevyhovujícími komunikacemi a náporem osobní i nákladní dopravy, nedostatkem parkovacích míst pro obě zmíněné kategorie, či s ubytováváním agenturních pracovníků načerno. Jak uvedli starostové obcí, rychnovská i cizinecká policie se samosprávou velice dobře spolupracuje a všechny komplikace, které s průmyslovou zónou vznikají a patří do jejich gesce, se snaží řešit. Starostové vítají zřízení Policejní služebny v Solnici i přítomnost hlídek na nejrizikovějších místech. Konstatovali, že problémy s parkovaním v Solnici a Kvasinách se omezily a velice kladně hodnotili spolupráci s cizineckou policií. Tlumočili rovněž poděkování za ochotu a vstřícnost policistů u jednání s ubytovateli.
Jak uvedl vedoucí rychnovského Územního odboru PČR Zdeněk Hlaváček, zajištění bezpečnosti je pro policisty prioritou i nadále stejně tak jako další úspěšná spolupráce se samosprávou a státní správou.

por. Mgr. Alena Kacálková
1. března 2018

Odkazy do noveho okna

Koordinační schůzka - Průmyslová zóna Kvasiny

Autor: M. Friček, KÚ KHK 

Detailní náhled

Koordinační schůzka - Průmyslová zóna Kvasiny

Autor: M. Friček, KÚ KHK 

Detailní náhled

Koordinační schůzka - Průmyslová zóna Kvasiny

Autor: M. Friček, KÚ KHK 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem