Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kuzma začal

Dne 2. dubna 2014 začal jedenáctý běh kurzu zodpovědného majitele městského psa.  

4. ukázka4. ukázka
Dvě desítky nováčků se po dobu třech měsíců budou pravidelně scházet se svými čtyřnohými miláčky na cvičáku policejního areálu Ostrava Hulváky. Pod bedlivým dohledem policejních psovodů se budou snažit pochopit psychiku svého zvířete a následně se tak stát sehraným „týmem“.  Kurz se mimo jiné zaměří i na odstranění výchovných či výcvikových chyb psů, což určitě přinese své ovoce.
Nováčky přivítal zkušený policejní psovod kpt. Mgr. Radek Červenka, ale i dlouholetí asistenti (absolventi z minulých kurzů). Účastníci si vyslechli teorii, jak správně používat motivační pomůcky, jak odměnit správně psa. Dostali také cenné rady, jak se psem pracovat, jak používat hlas. Na závěr se zdůraznila důslednost, kterou bude třeba dodržovat, nejen na cvičáku, ale i doma.
Následně všichni vyrazili do terénu. Tentokrát ukázku poslušnosti ukázala „kuzmačka“ Sára se svým psem Edie. Ukázkově předvedli chůzi u nohy, ale i překonání překážek. Vše řádně okomentoval instruktor Radek. Nováčci se již těší na další lekci.
Další běh policisté budou realizovat na podzim a to od 10. září 2014 do 12. listopadu 2014. Zájemci do dalšího kurzu mohou zasílat přihlášky (dostupné na www.policie.cz – sekce Krajské ředitelství Moravskoslezského kraje – akce a projekty) do 31. srpna 2014.

Fotogalerie zde

por. Mgr. Kateřina Špoková
komisař
  
  
 

vytisknout  e-mailem