Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kurz KUZMA – volná místa, „Řídím – piju nealko pivo“

Kurz KUZMA – volná místa, „Řídím – piju nealko pivo“ 

Kurz KUZMA – volná místa

Od středy 6. září 2017, pravidelně každou středu do 8. listopadu 2017, v  policejním sportovním areálu v Ostravě Hulvákách opět začne kurz KUZMA, neboli kurz zodpovědného majitele městského psa, který je určen zejména dětem a mládeži ve věku od 12 do 18 let.

Kurz vedou zkušení policejní psovodi a nápomocni jim jsou i asistenti – absolventi z předchozích kurzů. Nejčastěji do kurzu přicházejí mladí psovodi, kteří si moc nevědí rady se svým čtyřnohým kamarádem a mají zájem řešit různé problémy, např. že jejich pes nepřiběhne na přivolání, neumí chodit u nohy, je agresivní apod.  Cílem kurzu je předat mladým psovodům rady a informace, které budou umět správně aplikovat do výcviku svého psa. Také jim předat rady, jak se vyhnout konfliktním situacím. Přijmout zodpovědnost za svého kamaráda a udělat z dvojice sehraný „tým“, který nebude ohrožovat své okolí. Během kurzu se také seznámí s prací policejních psovodů a získají další kamarády se stejnou zálibou.

O tom, že kurz má svůj význam se v tzv. jarním běhu přesvědčil David a půlroční Rasty. David se naučil správnou povelovou techniku a Rasty při chůzi u nohy jej bez problému následuje. Základní cviky jako sedni, lehni a vstaň, jsou na velmi dobré úrovni. Rastyho není problém i přivolat. Při překonávání překážek patří k nejlepším. Samozřejmě oba nesmí usnout na vavřínech a musejí ve svém zdokonalování pokračovat.

V tomto běhu máme volná místa. Pokud máte zájem se kurzu zúčastnit, postačí zaslat vyplněnou přihlášku (dostupná na webových stránkách www.policie.cz/t - sekce akce a projekty) a zaslat ji na adresu: Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, ul. 30. dubna 24, Ostrava nebo emailem na krpt.pis.ov@pcr.cz nejpozději do 28. srpna. 2017.

„Řídím – piju nealko pivo“

3 IMG_5798.JPGTo je název celorepublikové dopravně preventivní akce, které se zúčastnili ostravští dopravní policisté. Akce proběhla ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven a BESIPu.

Cílem tohoto projektu je především připomenout řidičům, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Policisté dopravního inspektorátu, zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven a krajský koordinátor BESIPu společně realizovali preventivní akci na ul. Cihelní. Pozitivním zjištěním bylo, že zkontrolovaní řidiči nebyli ovlivněni alkoholem.  Jako „odměnu“ za svou zodpovědnost každý řidič obdržel plechovku nealkoholického piva a jednorázový alkoholtest pro případ, že by se v budoucnu potřeboval přesvědčit, zda může beztrestně zasednout za volant vozidla.

vytisknout  e-mailem