Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kurýrovi ujel s autem zásilek - Aktualizace 3.11.2020

BRNO: Poznáváte muže na záznamu? 

Podobný případ se stal i 16. října v Pekařské ulici v Brně. I zde pachatel využil příležitosti a zmocnil se nastartovaného vozu. S ním odjížděl směrem na Mendlovo Náměstí, kdy na světelné křižovatce zastavil na červenou. Díky tomu se kurýrovi podařilo svůj vůz doběhnout a pokusit se do něj nastoupit dveřmi spolujezdce. Zloděj se však i přes červenou na semaforu s ukradeným vozem prudce rozjel a kurýr z otevřených dveří v křižovatce vypadl. Při tom se lehce poranil. Opuštěné vozidlo i v tomto případě bylo později nalezeno, ostavené v městské části Brno Pisárky.  Z auta pachatel odcizil finanční hotovost a také několik doručovaných zásilek, celkem způsobil škodu převyšující šestnáct tisíc korun. Krátce před újezdem vozidla v ulici Pekařská, zachytili v jeho blízkosti kamery mladého muže v modré bundě se sportovní taškou. Pokud jej poznáváte, dejte nám to vědět na lince 158.

nprap. David Chaloupka, 3. listopadu 2020

nové video pod článkem

Jen okamžik stačil včera po poledni zatím neznámému pachateli, aby se zmocnil vozidla zásilkové služby. Kurýr jej nechal odemčené a nastartované na ulici Gorkého v Brně, během toho co předával zásilku zákazníkovi. Lapka si vůz užíval více jak hodinu, než Jeho jízdu ukončila špatně zvolená trasa. Opouštěné auto nalezli policisté s defektem kola, uvízlé v bahně na lesní cestě, v údolí u Bílovic nad Svitavou. Z dodávky byly odcizeny také některé doručované zásilky, takže škoda převyšující třicet tisíc korun zřejmě nebude konečná.

Šoférům v souvislosti s tímto případem připomínáme, že pokud se hodlají vzdálit od svého vozidla, mají povinnost učinit takové opatření, aby jej nemohla neoprávněně užít jiná osoba. 

nprap. David Chaloupka, 20. října 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem