Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kulovnici "vyfoukl" jelen a další perličky

Jihočeští policisté a velmi neobvyklé a úsměvné případy. 

Během služby se policisté v těchto dnech zabývají častými kontrolami dodržování  aktuálních vládních nařízení. Ne všechno se však točí, jak by se někdy zdálo, kolem Covidu- 19, policisté jako jindy vyjíždějí k dopravním nehodám, rodinným hádkám, krádežím, ale také k lidským příběhům, které by filmový režisér nevymyslel. O některé,  z těch posledních dnů, se policisté rádi podělí, snad tím trochu naruší to každodenní množství stresujících zpráv.

Například tento pátek zažil starší myslivec naprosto neuvěřitelnou historku. Začalo to obyčejně. Během honu v obvodu lesní správy Horní Planá ztratil v lese svoji opakovací kulovnici ráže 22 Hornet. Tuto mimořádnou událost z pohledu zákona o zbraních a střelivu musí hlásit policistům. Občas se to stává, například střelec položí zbraň na střechu vozidla a odjede, policisté následně sepíší protokol a také vyhlásí pátrání po ztracené zbrani.  Teď to však bylo jiné, myslivci se zbraní totiž utekl jelen.

Jak se to celé stalo. Několik myslivců postupovalo lesem, v jednom okamžiku pes vyplašil jelena. Ten se zvedl a vyřítil se přímo proti myslivci. Proběhl kolem něho a parohem mu roztrhl levý rukáv bundy. Kulovnice, kterou měl myslivec zavěšenou, naštěstí bez nábojů a zásobníku, na levé ruce, se svezla jelenovi na paroží a i s jelenem zmizela. Kolega myslivec, jelena stále se zavěšenou zbraní na paroží, viděl následně asi o kilometr dál. Myslivci samozřejmě prohledali les, ale zbraň nenašli. Myslivci tak nezbylo, nežli všechno oznámit policistům. Pokud by zbraň někdo nalezl, je povinen jí odevzdat nejbližšímu útvaru policie. Nebo nález oznámit na linku 158.

Ještě další podivný příběh řešili policisté v pátek, tentokrát na Kaplicku. V odpoledních hodinách se na linku policie 158 dovolal muž s tím, že neví kde je a potřebuje zachránit. Nemůže mluvit ani chodit, je asi v nějaké chatě a neví kde. Pak ještě zmínil nějakého Karla. Celé to znělo jako únos nebo něco podobného. Muž si také nepamatoval, jak se do zmíněné chaty dostal. Policisté začali tedy pátrat, kde by muž mohl být a zda skutečně není obětí trestného činu. Chatu i muže našli u Malont. Rozuzlení bylo nakonec zcela obyčejné. Muž u kamaráda na chatě vypil tolik rumu, že se přivedl bezmála do kómatického stavu a po probuzení se ocitl na „jiné planetě“.

Při posledním neobvyklém případu vyrazili policisté na dámské záchodky do jednoho z obchodních domů ve Čtyřech Dvorech v Českých Budějovicích. Na linku policie 158 volala žena, že společně s dalšími zamkla na dámském WC muže, který tam ženy určitě „očumoval“. Policisté vyrazili na místo. Z kabinky vysvobodili muže, který vysvětloval, že opravdu nutně, ale opravdu nutně potřeboval použít kabinku. Ta bohužel na pánském WC nebyla volná a tak risknul dámské WC. Ženy, které muže měl sledovat, ani ženy, které muže uzamkly, již na místě nebyly a tak policisté muži jeho verzi nevyvraceli. Vytrestán byl nakonec sám dost.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

24. listopadu 2020

vytisknout  e-mailem