Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kůlnu navštívil neznámý host

KLADENSKO – Pomozte při dopadení pachatele. 

Policisté obvodního oddělení Stochov prošetřují odcizení věcí z kůlny v obci Kamenné Žehrovice na Kladensku.

Neznámý pachatel v době od 19.00 hodin dne 20. července 2021 do 09.00 hodin následujícího dne překonal oplocení pozemku v obci Kamenné Žehrovice a vnikl na pozemek. Následně z dřevěné kůlny odcizil štípač dřeva, čtyři zimní pneumatiky na vozilo VW Passat a kovový žebřík. Pachatel svým jednáním způsobil majiteli škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku 14 500,-Kč.

Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže a po pachateli policisté pátrají.

Policie vyzývá občany, pokud v inkriminované době v obci Kamenné Žehrovice spatřili na pozemku pohybující se podezřelou osobu, aby své poznatky poskytli na nejbližší policejní služebnu nebo na linku 158.

Policisté upozorňují občany,  aby si i na svých pozemcích zabezpečili před krádeží svůj majetek, jako jsou například jízdní kola a koloběžky, zahradní nábytek, elektronika, zahradní náčiní, grily a jiné věci, a to i přestože je mají v prostorách za oplocením u svých rodinných domů na svém území. Tyto věci je třeba mít v kůlně, v garáži nebo pod přístřeškem  pod uzamčením nebo upevněné, neboť drzost pachatelů nezná mezí a je nevyzpytatelná. Jedině preventivním zabezpečením může každý  předejít krádežím a ochránit si svůj majetek před nenechavci, kteří  odcizením věcí získávají nezákonně finanční prostředky. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
22. července 2021

vytisknout  e-mailem