Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kšeftovali s pohonnými hmotami

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Vyšetřovatelé zadrželi celkem jedenáct osob. 

V uplynulých dnech proběhla na Uherskohradišťsku realizace, jejímž cílem bylo dopadení pachatelů dopouštějících se majetkové trestné činnosti. Této akce se zúčastnilo přes 60 policistů.

Realizace byla výsledkem prověřování trestné činnosti, které začalo již v roce 2014. Po tu dobu se vyšetřovatelé precizně snažili o rozpletení veškerých vazeb vztahujících se k tomuto případu. Cílem několika pachatelů bylo zpronevěřit a následně rozprodávat pohonné hmoty.

V uvedený den tak policisté zadrželi 11 osob ve věku od 20 do 50 let. Jedná se o 4 ženy a 7 mužů. Dále provedli pět domovních prohlídek a sedm prohlídek jiných prostor. Při tom zajistili dvě vozidla, kterými byla páchána trestná činnost a další důkazy pocházející z trestné činnosti.

Vyšetřovatelé sdělili jednomu muži obvinění z trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby a podílnictví, za což podle zákona hrozí až osmileté vězení. Dále byly z podílnictví obviněny další tři osoby, kterým hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi. Další dvě osoby byly obviněny ze zpronevěry.

Na jednoho muže byl podán podnět na vzetí do vazby, což soud neakceptoval, neboť podezřelý s policií spolupracoval.

Nyní jsou všichni obvinění stíháni na svobodě. Vzniklá škoda je ve výši nejméně pět set tisíc korun.

V současné době stále probíhá vyšetřování tohoto případu, a není vyloučeno, že trestní stíhání bude rozšířeno na další osoby.

12. března 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem