Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Krytinu odevzdali do sběrny

"Další těžce zaněný motorkář", "Odcizená pila" a další zprávy z Bruntálska 

Odcizenou krytinu dali do sběrny
Sdělení podezření z trestného činu krádeže obdrželi od vrbenských policistů ve zkráceném přípravném řízení 20letý mladík a jeho o dva roky starší kamarád. Svého trestního jednání se měli dopustit tím, že ve Vrbně pod Pradědem dne 17.4.2009 odcizili z hospodářské budovy na ulici Jesenická 22 kusů hliníkových šablon, které odevzdali do sběru. Utržili 220 Kč, peníze si rozdělili a použili pro vlastní potřebu. Svým jednáním způsobili majiteli škodu kolem 1 000 Kč. Oba mladíci se svého trestního jednání dopustili i přes skutečnost, že již byli v posledních třech letech za obdobnou majetkovou trestnou činnost odsouzeni.
 
Vloupal se na pilu
V době od 8. do 9.9.2009 v Branticích dosud neznámý pachatel překonal 160 cm vysoké oplocení areálu pily a neuzamčenými dveřmi vešel dovnitř. Z šatní skříně v dílně odstranil visací zámek a odcizil motorovou pilu Husqvarna v hodnotě 12 tisíc Kč.
 
Deodoranty si schoval do batohu
Dne 9.9.2009 bruntálští policisté zadrželi 29letého muže z Ostravy a ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření z trestného činu krádeže. Toho se měl dopustit tím, že ve středu 9.9.2009 v Bruntále na ulici Ruská v obchodním domě ukryl do batohu 11 deodorantů Adidas. Pronesl je přes pokladnu, kde byl zadržen pracovníkem ostrahy. Svého jednání se dopustil i přes to, že byl v posledních třech letech odsouzen soudem k trestu 400 hodin obecně prospěšných prací, které dosud nevykonal. Způsobená škoda činí 880 Kč.
 
S motorkou havaroval
Již druhou nehodu motorkáře s těžkým zranění šetřili v průběhu těchto dnů dopravní policisté.
Včera 9.9.2009 v 17,00 hodin v obci Malá Štáhle projížděl 27letý řidič ze Šumperka levotočivou zatáčku s motocyklem Honda a nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace. Dostal smyk, který nezvládl. Spadl a vyjel mimo vozovku. Při nehodě si způsobil těžká zranění. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 30 tisíc Kč.
 
 
Jel silně pod vlivem - zahájení trestního stíhání
Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky byl v těchto dnech obviněn policejním komisařem SKPV 23letý muž. Toho se měl dopustit tím, že 2.7.2009 mezi obcemi Břidličná a Valšov řídil po předchozím požití alkoholu ford. Nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a svým schopnostem a po projetí pravotočivé zatáčky na mokrém povrchu dostal smyk. Ten nezvládl a vyjel mimo silnici, kde prorazil dřevěné zátarasy a narazil do skály. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,77 promile alkoholu.
 
                                                                                 
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz 
 

vytisknout  e-mailem