Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Krutá pomsta

KRAJ: Muže bez známek života našla v bytě manželka 

              

Jihomoravským kriminalistům se v těchto dnech podařilo objasnit vraždu, ke které došlo v polovině července v jednom z brněnských bytů. Obviněnými z uvedeného zločinu jsou dva mladíci z Brna ve věku 19 a 25 let. Společně měli v dopoledních hodinách vniknout do přízemního bytu a zde usmrtit a okrást jednašedesátiletého muže.

 

               O celé události se policie dozvěděla odpoledne v době, kdy se domů z práce vrátila manželka zavražděného. Na základě oznámení šokované ženy se na místo dostavila výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování. Při ohledání místa činu policisté zjistili, že muži chybí šperky, které nosil a nezjištěná finanční hotovost. Ihned se rozběhlo intenzivní šetření případu a pátrání po pachateli.

 

               Koncem srpna policisté zadrželi mladšího z útočníků. Podezřelý měl pro muže pracovat, ten mu ovšem údajně nezaplatil a z prodejny ho vyhodil. Obdobně se měl zachovat i k matce podezřelého, která u staršího muže v minulosti také pracovala. Zřejmě z  tohoto důvodu se rozhodl mladík společně se svým starším kamarádem bývalému zaměstnavateli pomstít a vzít si „co mu patří“. O čtyři dny později kriminalisté zadrželi i druhého podezřelého a oba mladíky obvinili ze zločinu vraždy, za který jim nyní může hrozit až výjimečný trest odnětí svobody.


V souvislosti s uvedeným případem policisté žádají občany o pomoc při pátrání po odcizených špercích. Jedná se o řetízek na krk s přívěskem symbolu zn. Adidas a pánský řetízek na ruku (viz. fotografie).

Jakékoliv informace týkající se odcizených šperků sdělte prosím policistům na tísňovou linku 158.


Policie ČR děkuje za spolupráci!

 


 

Zvukový záznam: vrazda lisen.mp3

Zpracovala:

nprap. Bc. Andrea Straková

1. října 2010


 

 

 

Odkazy do noveho okna

Přívěsek

Přívěsek 

Detailní náhled

řetízek

řetízek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem