Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

„Krize 2010“ ve Středočeském kraji

V době od 9. do 11. listopadu 2010 probíhá na území České republiky meziresortní štábní cvičení orgánů krizového řízení s účastí výkonných prvků „Krize 2010“. 

Policisté, stejně jako další orgány krizového řízení, prověřují v rámci cvičení postupy při ohrožení bezpečnosti České republiky, a to v rámci předem připravených scénářů. Jedná se o tři vzájemně provázané rozehry teroristických útoků, na které musí zúčastněné složky odpovídajícím způsobem reagovat.

  

Ve středu 10. a ve čtvrtek 11. listopadu se mimo jiné prověřuje činnost orgánů krizového řízení při ohrožení zdroje pitné vody pro Prahu a Středočeský kraj. S tím souvisí i policejní opatření v okolí vodního díla Švihov a navazujících vodohospodářských zařízení, jako jsou úpravny vody, vodní přivaděče apod. Tohoto opatření se účastní například policisté z Krajského ředitelství policie Středočeského kraje, Letecké služby Policie ČR, operačního odboru Policejního prezidia ČR nebo odboru speciálních potápěčských činností a výcviku Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR. Specifické úkoly zaměřené na ochranu obyvatelstva a detekci nebezpečných látek provádí pod velením policie i některé složky integrovaného záchranného systému.

  

Více informací o cvičení „Krize 2010“, jeho cílech a organizaci, najdete v tiskové zprávě Ministerstva vnitra ČR zde.

 

 

kpt. Mgr. Jan Melša

tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR

10.11.2010

 

vytisknout  e-mailem