Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Křivé obvinění

BĚLÁ NAD RADBUZOU – Žena vypovídala na protokol o trestním oznámení věci, které se staly jinak. Hrozí jí až dva roky odnětí svobody. 

     Dne 19. října 2021 sdělili domažličtí kriminalisté třiatřicetileté žena podezření ze spáchání trestného činu křivé obvinění. Podezřelá na konci července před policejním orgánem na protokol o trestním oznámení jako oznamovatelka po řádném poučení (mimo jiné i o trestních následcích křivého obvinění) vypověděla, že ji předchozího dne její druh měl strčit do řeky Radbuzy v obci Bělá nad Radbuzou, pak jí měl držet hlavu pod vodou a křičet, že ji zabije. Žena se měla vysmeknout a utíkat pryč, přičemž měl její druh vytáhnout kuchyňský nůž a nůž na koberce a opět křičet, že zabije ji a pak že zabije sebe. Poté měl vzít odpadkový koš u chodníku a hodit ho po ní. Měl ji trefit do zad a způsobit újmu. Kriminalisté tehdy zahájili úkony trestního řízení pro nebezpečné vyhrožování a případem se intenzivně zabývali.
     Bylo prokázáno, že případ se stal nakonec úplně jinak. Žena do řeky stržena nebyla, naopak ona strhla do vody svého druha. K žádnému topení její osoby nedošlo. Odpadkový koš skutečně létal vzduchem, ale hodila ho její matka a trefila svoji dceru ona. Stejně tak u sebe třicetiletý muž neměl žádné nože. Žena si popis události přizpůsobila k obrazu svému. Její druh byl opilý a ona nechtěla, aby se vrátil domů. Proto celý příběh překroutila, aby její druh byl policisty zadržen a umístěn do policejní cely. Případ nebezpečného vyhrožování byl odložen a z údajné poškozené se stala podezřelá. Za to, že svého druha lživě obvinila z trestného činu, bude potrestána odnětím svobody až na dvě léta.

por. Mgr. Dagmar Brožová
20. října 2021

vytisknout  e-mailem