Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalita na Ústecku

ÚSTÍ NAD LABEM - Silniční pirát; Vloupání do vozidel; Ukradená kráva; Odcizení králíků 

Silniční pirát
Minulý týden ve večerních hodinách vyjížděli dopravní policisté na jednu z dopravních nehod. V centru města vlivem rychlé jízdy při přejíždění z jednoho jízdního pruhu do druhého narazil 22letý řidič do jiného vozidla, následně pak do dopravní značky a sloupu veřejného osvětlení. Nehoda se obešla bez zranění. Každý si řekne, že je to jedna z mnoha dopravních nehod, která není ničím zajímavá. To je ale omyl. Šetřením totiž policisté zjistili, že tento řidič řídí vozidlo bez platné technické prohlídky, nevlastní řidičský průkaz a okresním soudem má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. A aby toho ještě nebylo málo, při dechové zkoušce byla u řidiče opakovaně zjištěna hladina zhruba 2 promile alkoholu v dechu. Jak je vidět, mladík si s dodržováním zákonů a předpisů hlavu rozhodně nedělá. Ale to by měl, neboť je důvodně podezřelý ze spáchání hned několika přečinů: Ohrožení pod vlivem návykové látky, Poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení tak mladíkovi hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákaz činnosti. Celý případ šetří dopravní policisté. 
 
Vloupání do vozidel
Sérii vloupání do vozidel šetří policisté ze Severní Terasy. Neznámý pachatel se v nočních hodinách ze soboty na neděli na sídlišti v Doběticích a na Skřivánku vloupal do celkem 8 vozidel. Se způsobem vniknutí si hlavu nelámal a vsadil na fyzickou sílu. Do vozidla vždy vnikl po rozbití skleněné výplně okna u dveří vozidla. Tam zloděj bral vše, co zde našel (autorádia, CD, autoatlas, autolékárničku, hever, sluneční brýle či autoatlas). Svým jednáním tak způsobil škodu přesahující 30 tisíc korun.    
 
Zaběhlá či ukradená kráva?
Trmičtí policisté řeší zajímavý a netradiční případ: krádež domácího zvířectva - krávy. K té mělo dojít minulý týden, kdy měl dosud neznámý pachatel odcizit z louky volně se pasoucí krávu. Odhadovaná  škoda dosahuje částky 25 tisíc korun. Případ šetří policisté pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Pracují však i s verzí, že kráva nemusela být odcizena, ale že si jen zašla na pastvu na jinou louku.
 
Odcizení králíků
Krádež domácího zvířectva řeší též policisté ze Severní Terasy. Dosud neznámý pachatel vnikl po překonání oplocení na pozemek, odkud z králíkárny odcizil celkem 12 kusů králíků. Odhadovaná způsobená škoda přesahuje částku 4 tisíc korun.
 
 
Ústí nad Labem, 10.08.2010, nprap. Vladimír Junek

vytisknout  e-mailem