Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Kriminalistika v praktických príkladoch

Zástupci Kriminalistického ústavu Praha (KÚP) se zúčastnili odborného semináře z kriminalistiky, který se konal 15. března 2017 v Žilině. 

Odborný seminář „Kriminalistika v praktických príkladoch“ pořádá již několik let Kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru Slovenskej republiky ve spolupráci se Slovenskou kriminalistickou spoločností. Letošní již třináctý ročník se konal ve spolupráci s Fakultou bezpečnostného inžinierstva Žilinskej univerzity.

Do Žiliny přijelo 250 pozvaných hostů ze Slovenska, Polska a České republiky pracovníků kriminalistických laboratoří, ústavů, univerzit a jiných organizací, jejichž činnost se přímo i nepřímo dotýká kriminalistické techniky.

seminář 07Výsledky své znalecké a vědecko-výzkumné práce zde představila desítka účastníků, zaznělo 16 odborných přednášek a prezentováno bylo 36 posterů. Do programu přispěli také mechanoskop Pavel Rak, který představil nejnovější poznatky výzkumu z projektu Reliéf – internetové databáze lisovaných drog. Šéfredaktorka časopisu Kriminalistický sborník Jitka Pivodová ve své přednášce připomněla oslavy 60. výročí vzniku sborníku, který je dnes jediným odborným kazuistickým časopisem v Policii ČR.

V závěru svého příspěvku předala společně s vedoucím odboru daktyloskopie a dokumentace Štefanem Očkayem Čestnou medaili Policie ČR za významný podíl na prevenci kriminality a propagaci Policie ČR řediteli Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru Slovenskej republiky Ondreji Laciakovi. Ocenění mu bylo uděleno u příležitosti slavnostního setkání k výročí Kriminalistického sborníku v únoru letošního roku, kterého se z pracovních důvodů nemohl zúčastnit.

Odborný seminář slouží nejen k předávání a výměně odborných zkušeností, ale jsou často navázány nové kontakty mezi zástupci jednotlivých policejních institucí. Velký zájem projevili účastníci setkání také o Kriminalistický sborník, který získal nové potencionální autory i předplatitele.

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
20. března 2017

Odkazy do noveho okna

seminář 01

seminář 01 

Detailní náhled

seminář 02

seminář 02 

Detailní náhled

seminář 03

seminář 03 

Detailní náhled

seminář 04

seminář 04 

Detailní náhled

seminář 05

seminář 05 

Detailní náhled

seminář 06

seminář 06 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem