Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kriminalistický ústav Praha má nového ředitele

Od 15. března 2016 došlo ke změně ve vedení Kriminalistického ústavu Praha Policie ČR 

Foto - plk. Mgr. Ľuboš Kothaj.jpg

Náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování brig. gen. Mgr. Zdeněk Laube jmenoval do funkce ředitele Kriminalistického ústavu Praha plk. Mgr. Ľuboše Kothaje, který uspěl v nabídkovém řízení.  

Plukovník Kothaj pracuje u policie od roku 1993. Po ročním působení u pohraniční policie v Bílé přestoupil do Kriminalistického ústavu, kde začínal jako znalec na oddělení fonoskopie. O několik let později pracoval na oddělení počítačové kriminality. Od roku 2000 zastával řídící funkce na různých úrovních -  od vedoucího oddělení technického rozvoje a informatiky, přes vedoucího odboru servisních služeb až po vedoucího odboru kanceláře ředitele. Od března 2011 do současné doby byl náměstkem ředitele Kriminalistického ústavu pro výkon.   

Ředitel Kothaj si klade za cíl: zvýšit úroveň znalecké činnosti a poskytovaných služeb pro orgány činné v trestním řízení, více aplikovat výsledky výzkumu a vývoje do znalecké a kriminalisticko-technické praxe, posílit spolupráci s odbory kriminalistické techniky a expertiz a pracovišti kriminalistické techniky územních odborů, upevnit pozici Kriminalistického ústavu na mezinárodní úrovni a v neposlední řadě provést organizační změny, které přispějí k naplnění výše uvedených priorit. 

kpt. Mgr. Petra Srnková
Kriminalistický ústav Praha Policie ČR
16. března 2016

vytisknout  e-mailem