Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Kriminalistický ústav Praha je akreditován

Osvědčení o akreditaci zvýší prestiž Kriminalistického ústavu Praha nejen v ČR, ale i v Evropě, kde se zařadí k mezinárodně uznávaným laboratořím v oboru forenzního zkoušení.  

Dne 1. listopadu 2007 získal Kriminalistický ústav Praha Policie České republiky (KÚP) jako zkušební laboratoř č. 1494 osvědčení o akreditaci vydané Českým institutem pro akreditaci o.p.s. pod číslem 625/2007, kterým se osvědčuje, že splnil akreditační kritéria podle normy ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Posuzování shody - Všeobecné požadavky na způsobilost zkušebních a kalibračních laboratoří a je způsobilý objektivně a nezávisle vykonávat činnosti uvedené v rozsahu předmětu akreditace.

Tímto krokem bylo úspěšně završeno více jak tříleté úsilí, během něhož byl v KÚP vybudován systém managementu kvality. KÚP splnil náročné požadavky kladené na členské instituce Evropské sítě forenzních institucí.

Podle statistických údajů z let 2007/2008 bylo akreditovanými postupy pokryto 84 procent všech požadavků na zkoumání, které do KÚP přicházejí.

Mgr. Dušan Hrazdíra
oddělení redakce a PR KÚP
10. 6. 2008

vytisknout  e-mailem