Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Pozvánka na přednášku

Znalkyně Kriminalistického ústavu přiblíží práci forenzních antropologů 

Kateřina PospíšilováKateřina PospíšilováMuzeum Karlovy Vary, p. o. Karlovarského kraje a Kriminalistický ústav Policie ČR vás zvou na přednášku kpt. Mgr. Kateřiny Pospíšilové a kpt. Mgr. Nikoly Sál Forenzní antropologie aneb Smrt je teprve začátek, která se uskuteční v pondělí 4. července 2022 od 17 hodin v Muzeu Karlovy Vary (Nová louka 23) v rámci výstavy Detektivové, četníci a sběratelé kostí.

Identifikace lidských pozůstatků či ostatků je jedním ze základních požadavků v kontextu forenzní antropologie. Nejedná se však o jednoduchý úkol, jelikož vyhodnocení kosterního materiálu je ovlivněno mnoha faktory. Mezi tyto faktory patří např. stupeň zachovalosti materiálu, způsob jeho uložení, typ prostředí, ve kterém se nacházel, či limity samotných antropologických metod.

Nikola SálNikola SálBěhem přednášky „Forenzní antropologie aneb Smrt je teprve začátek“ se mimo jiné dozvíte, jaký je rozdíl mezi pozůstatky a ostatky, na základě čeho lze z kosterního materiálu odhadnout pohlaví a dožitý věk jedince, ale také jaký je princip metody superprojekce a rekonstrukce obličeje. V neposlední řadě vám představíme i několik zajímavých příkladů z praxe.

Kriminalistický ústav Policie ČR
28. června 2022

vytisknout  e-mailem