Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté zjistili, kdo způsobil zranění ženě, která na jeho následky zemřela v nemocnici

KRAJ-JIHLAVA: Na ubytovně ji napadla mladá žena a zraněnou nechala bez pomoci. 

V pondělí 1. března po jedenácté hodině dopoledne nám bylo oznámeno úmrtí ženy v jihlavské nemocnici. Vozidlem Zdravotnické záchranné služby kraje Vysočina byla zraněná žena převezena do nemocnice před devátou hodinou ráno. Kde svým zraněním následně podlehla. K prověření všech skutečností souvisejících se vznikem a příčinou zranění s následkem smrti provedli policisté a kriminalisté Územního odboru Jihlava šetření v nemocnici i ubytovacím zařízení, kde ke zranění došlo. Dle výpovědí osob, které se nacházely v době události v ubytovacím zařízení, měla žena upadnout na schodech a zranění si měla způsobit sama pádem na schodišti.

Kriminalisté započali okamžitě s  ohledáváním prostorů ubytovacího zařízení a zjistili totožnost ubytovaných osob. Vzhledem k tomu, že zjistili důvodné pochybnosti nasvědčující tomu, že ke zranění ženy nemuselo dojít v důsledku pádu na schodech a zjištění, že zranění mohla způsobil cizí osoba, vyjeli na místo také kriminalisté Krajského ředitelství policie kraje Vysočina a následně i policisté specializovaného pracoviště. Provedli další ohledání místa a okolí, zajistili předměty důležité pro řádné objasnění události. Byla nařízena soudní pitva. Po provedeném šetření kriminalisté zjistili, že ke zranění nedošlo na schodišti ale v  pokoji ubytovacího zařízení a dále, že před zraněním byla žena v přítomnosti muže a další ženy. Vzhledem k tomu, že byl muž v silně podnapilém stavu, byl umístěn na protialkoholní záchytnou stanici. K podání vysvětlení byla na policejní služebnu převezena devětadvacetiletá žena. V průběhu výslechu se doznala, že poškozenou ženu napadla. Ještě téhož dne byla zadržena a umístěna do policejní cely.

Byla obviněna ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Na základě všech zjištěných skutečností, shromážděných důkazních prostředků a výpovědí se kriminalistům podařilo zjistit skutečný průběh celé události. V průběhu časných ranních hodin muž a dvě ženy, kdy se jednalo o mužovu současnou a bývalou přítelkyni, požívali v ubytovacím zařízení alkoholické nápoje. Devětačtyřicetiletá žena odešla do pokoje a ulehla do postele. Poté došlo mezi mužem a mladou ženou ke konfliktu. Ta tak odešla do místnosti, kde ležela poškozená a tu fyzicky napadla. Uchopila ji za oděv a z postele vytáhla na zem. S jejím tělem pak úmyslně opakovaně udeřila směrem k podlaze. Došlo vždy k úderu hlavou o podlahu. Současně ji několikrát udeřila pěstí i otevřenou dlaní do obličeje a dalších částí těla. Poté ji odhodila zpět do postele, odešla a v pokoji ji zanechala bez pomoci. Zdravotnickou záchrannou službu přivolali až po několika hodinách od útoku a tvrdili, že ke zranění došlo v důsledku pádu zraněné ženy ze schodů.
 
Motivem útoku byla pravděpodobně žárlivost.

Za tento trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na šestnáct let.
 

vytisknout  e-mailem