Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalisté zajistili 50 rostlin konopí

Opavsko - 34letému muži sděleno obvinění a další zpráva 

zajištěné konopíV těchto dnech zahájil komisař služby kriminální policie a vyšetřování Opava trestní stíhání 34letého muže z Opavy, jako obviněného ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Obviněný muž se protiprávního jednání měl dopustit během období od letošního jara do podzimu tím, že v Opavě – Předměstí v bytové jednotce za pomocí speciálních komponentů určených pro takzvané „indoor“ pěstování neoprávněně vypěstoval celkem asi 60 rostlin konopí. Přibližně 10 z nich měl sklidit. Usušením měl získat okolo 150 gramů marihuany, kterou měl částečně sám užít a část také poskytnout dalším osobám. V druhém pěstebním cyklu měl neoprávněně pěstovat 50 kusů konopí. Rostliny však nestačily dorůst do stavu vhodného ke sklizni, jelikož dne 8. října 2015 byly policejním orgánem v rámci domovní prohlídky zajištěny. Kriminalisté zjistili, že muž byl v minulosti již několikrát trestně stíhán. V případě prokázání viny obviněnému hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho do pěti let nebo peněžitý trest. Vyšetřování je vedeno na svobodě.     
 
 
 
 

Další zpráva:

 
Občané nalezli munici v Ludgeřovicích a Kravařích
 
Nález podezřelého předmětu nahlásil dne 8. října 2015 v odpoledních hodinách občan Ludgeřovic. Munici nalezl při zemědělských pracích v blízkosti ulice Nad Lukami v katastru obce Ludgeřovice. Hlučínští policisté místo nálezu do příjezdu pyrotechniků z expozitury Frýdek-Místek zajistili. Specialisté na výbušniny si munici převzali a identifikovali ji jako dělostřelecký granát ráže 122 milimetrů z druhé světové války.
 
Kravařským policistům byl nález munice oznámen mužem dne 10. října 2015. V obci Kravaře na ulici Novodvorská byla v odpoledních hodinách při výkopových pracích nalezena nábojnice ráže 150 milimetrů. Také tuto munici pyrotechnici zajistili.
 
Nezapomínejte na bezpečnostní pravidla nálezu podezřelého předmětu a s nalezenou municí nemanipulujte, ponechte ji vždy na místě a okamžitě přivolejte Policii České republiky na bezplatné telefonní lince 158.
 
 
 
 nprap. Bc. Pavla Welnová
           vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava
 
Opava, 13. října 2015

 

vytisknout  e-mailem