Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté zadrželi začínající dealery

KLADENSKO – Tříčlenná skupinka byla obviněna z distribuce drog. 

Tým kladenských kriminalistů služby kriminální policie a vyšetřování provedl další akci, při které byli zadrženi tři podezřelí pachatelé, z nichž dva byli obviněni a jeden je podezřelý z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Kriminalisté tuto akci připravovali několik měsíců navázali tak na předešlé úspěšné realizace, které proběhly v první polovině měsíce ledna letošního roku a bylo při nich zadrženo 5 osob, které byly taktéž obviněny z trestné činnosti spojené s distribucí drog a jejich výrobou. Dva pachatelé byli eskortováni do vazební věznice v Praze.

Na základě operativní činnosti a získaných poznatků uskutečnili kladenští kriminalisté dne 29. ledna 2019 další realizaci při, které byly na cestě z Prahy zadrženy dvě podezřelé osoby, které ve vozidle převážely drogu pervitin. Kriminalisté ve spolupráci s policisty obvodního oddělení Kladno v odpoledních hodinách na pozemní komunikaci mezi obcemi Buštěhrad a Kladno za pomoci služebního vozidla s výstražným zvukovým zařízením s nápisem „STOP POLICIE“ zastavili podezřelé vozidlo tovární značky VW, jehož posádku tvořili dva podezřelí muži ve věku čtyřicet let z Kladna. Kriminalisté oba podezřelé zadrželi a následnou prohlídkou nebytového prostoru v jejich vozidle za pomoci speciálně vycvičeného služebního psa na drogy ze skupiny kynologie Středočeského kraje nalezli mezi sedadly v batohu krystalickou látku ukrytou v krabičce o cigaret.

V návaznosti na tuto akci následující den 30. ledna 2019 kriminalisté zadrželi v Sevastopolské ulici v Kladně třetího podezřelého muže zabývající se touto trestnou činností distribuce drog.  Devětatřicetiletý muž byl zadržen a při provedené domovní prohlídce byla nalezena bílá krystalická látka a marihuana.

Kriminalisté dva muže ve věku čtyřicet let a jednoho devětatřicetiletého obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Druhý čtyřicetiletý muž je nyní podezřelý z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Vzhledem k tomu, že ani jeden z pachatelů nebyl v minulosti trestán a ani prošetřován v případě s distribucí nebo výrobou drog, jsou všichni tři pachatelé v současné době nadále prošetřováni na svobodě.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

8. února 2019

vytisknout  e-mailem