Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté zadrželi muže, který distribuoval drogy

JIHLAVA: Mezi uživateli byly i tři osoby mladší osmnácti let. 

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Jihlavy. Byl obviněn ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů.
 
Kriminalisté na základě dlouhodobé operativní a systematické práce zjistili, že mladý muž v průběhu let 2008 a 2009 poskytoval drogu pervitin bezúplatně nebo ji ve většině případů prodával třinácti osobám. Z těchto osob byli dva chlapci a jedna dívka mladší osmnácti let. Kromě pervitinu obstarával a distribuoval také marihuanu. V jednom případě nabízel drogu mladíkovi, který ji opakovaně odmítal. Drogy předával osobám na různých místech Jihlavy. Obstarával si je od další osoby a po telefonické domluvě následně distribuoval. Množství prodaného nebo bezúplatně poskytnutého pervitinu se pohybuje v řádu desítek gramů. Distribuoval také desítky gramů marihuany.
V období od října roku 2008 do ledna letošního roku obstarával drogu pervitin také své přítelkyni. Drogu jí bezplatně poskytl k užití přibližně v pětadevadesáti případech. Užívala ji sama nebo společně s obviněným mladíkem.
 
Kriminalisté muže zadrželi a byl umístěn v policejní cele. Policisté provedli domovní prohlídku a prohlídky dvou nebytových prostor, při nichž byla zajištěna marihuana a pervitin. Zajištěné omamné a psychotropní látky kriminalisté zaslali k provedení odborné expertízy. Na podaný návrh byl obviněný mladík vzat do vazby. Následně ho policisté převezli do věznice v Brně.
 
Za tento trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na deset let.
 

vytisknout  e-mailem