Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalisté zadrželi dealera, odhalili varnu

Karvinsko - Nejdříve vařil pro sebe, později začal i prodávat 

Zhruba půldruhého roku vařil drogy, jeho teritoriem bylo Karvinsko a Praha. Řeč je o 30letém muži z Karvinska, kterého v minulých dnech zadrželi kriminalisté toxi týmu Územního odboru Karviná.

Za vinu je mu kladeno, že nejméně v 15 případech vyrobil minimálně 150 gramů pervitinu. Při domovní prohlídce policisté zajistili prázdné lékové blistry, laboratorní sklo, včetně chemikálií nezbytných k výrobě drog, krystalickou látku i sušinu. Pravost, že se jedná o drogu zvanou pervitin, potvrdí analýzy kriminalistické laboratoře.

Důvodně podezřelý jako uživatel návykových látek s výrobou měl začít kvůli vlastní závislosti. K pokrytí vzrůstajících vlastních nákladů, přistoupil k prodeji drog dalším osobám.  Za období, kterému mu bylo prokázáno mohl získat finanční zisk ve výši přibližně 150 tisíc korun.

Komisař proti muži zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vzhledem k značenému rozsahu výroby a prodeje návykové a psychotropní látky je obviněný dealer, který v minulosti byl již několikrát trestaný, ohrožen trestem odnětí svobody na dvě léta až deset let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 10. 6. 2021
 

vytisknout  e-mailem