Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté zadrželi a obvinili muže kvůli drogové trestné činnosti

KOLÍNSKO – V případě odsouzení mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. 

Kolínští kriminalisté zadrželi v pondělí 23. srpna ve večerních hodinách 37letého muže pro drogovou trestnou činnost. Před svým zadržením se pokoušel po výzvě k zastavení ze strany kriminalistů utéct. 

Muž byl na ulici v Pečkách vyzván kriminalisty k zastavení, na což zareagoval tak, že začal utíkat a po cestě odhodil sáček s neznámým obsahem. Po pár metrech kriminalisté podezřelého doběhli a rovnou zadrželi. Poté se vrátili k místu odhozeného „zboží“, v čemž pak hlídka spatřila igelitový sáček s bílou krystalickou látkou vážící téměř 19 gramů.

Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil následující den, tj. 24. srpna, trestní stíhání a obvinil muže ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a také z přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Těch se dopustil tím, že minimálně od léta loňského roku úmyslně a neoprávněně prodával nebo bezplatně poskytl drogu pervitin několika osobám a dále od konce roku 2020 neoprávněně přechovával pro vlastní potřebu sušinu konopí o hmotnosti 15 gramů a v den jeho zadržení u sebe úmyslně neoprávněně přechovával pro vlastní potřebu více než 20 gramů metamfetaminu.

Za výše uvedené trestné činy hrozí sedmatřicetiletému muži v případě odsouzení trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
27. srpna 2021

Odkazy do noveho okna

Zajištěné drogy

Zajištěné drogy 

Detailní náhled

Zajištěné drogy

Zajištěné drogy 

Detailní náhled

Zajištěné drogy

Zajištěné drogy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem