Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalisté zabránili vraždě

Ms kraj - muž si měl objednat vraždu svého známého 

Kriminalisté díky zjištěné informaci a rychlému jednání zabránili dokonání vraždy, kterou si měl objednat 46letý muž z Moravskoslezského kraje. Ve spolupráci se Zásahovou jednotkou Moravskoslezského kraje muže zadrželi, pak obvinili a nyní je již ve vazbě.

Kriminalisté krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje získali poznatek o plánování vraždy. Informací závažného charakteru se začali velmi usilovně zabývat, zjistili, že se zakládá na pravdě. Ihned přijali adekvátní opatření, zahájili úkony trestního řízení a vše zadokumentovali. Krátce po tomto zjištění zadrželi podezřelého muže v Praze – Novém Městě na ulici Washingtonova.

Muž byl umístěn do policejní cely a následně vrchní komisař 1. oddělení odboru obecné kriminality zahájil jeho trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy ve stádiu přípravy.  Je mu kladeno za vinu, že v druhé polovině měsíce listopadu letošního roku se měl obrátit na osoby, které již mají trestní minulost a sjednat si za úplatu potencionálního pachatele. Ten měl v určeném čase a jasně daným způsobem, usmrtit poškozeného, se kterým měl obviněný v minulosti společné podnikatelské aktivity. Při přípravě vraždy obviněný měl sdělit najatému vykonavateli vraždy informace k jeho zvykům, vzhledu a bydlišti.

Pravděpodobně jen díky rychlé práci policie nedošlo k pokusu ani k dokonání vraždy. V současné době je obviněný muž ve vazební věznici a hrozí mu trest odnětí svobody až do výše dvaceti let.

mjr. Bc. Pavla Jiroušková

6. prosince 2019

vytisknout  e-mailem