Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté z Prahy-západ pátrají po pachatelích loupežného přepadení

Praha-západ - Žádají o pomoc veřejnost. 

Dne 1. 6. 2013 okolo 23,20hod. došlo v obci Roztoky u Prahy k zvlášť závažnému zločinu „Loupež“, kterého se dopustili dva zatím neznámí pachatelé.
Poškozená 61letá žena přijela do obce Roztoky autobusem z Prahy. V Roztokách vystoupila na zastávce Rozcestí Žalov, odkud pokračovala do kopce směrem k ubytovně, ve které bydlí. V ulici Přílepská ženu fyzicky napadli dva pachatelé, kteří ji několikrát udeřili pěstí do obličeje a v okamžiku, kdy poškozená upadla na zem,  pokračovali ve svém útoku a to kopanci do jejího těla. Následně jí odcizili kabelku s osobními doklady, peněženkou a platební kartou. Útok obou pachatelů byl velice brutální a žena si z celého incidentu na nic nevzpomíná. Zraněné ženě přispěchali na pomoc svědci, kteří celý incident viděli z dálky a přivolali na místo RZS. Žena byla na místě ošetřena a převezena na traumatologii do nemocnice v Praze, kde byla hospitalizována několik dní.
Na základě výpovědi svědků bylo zjištěno, že na ženu zaútočili dva pachatelé tmavé pleti, kdy jeden z nich byl menší zavalitější postavy, oblečen do červené bundy a riflových kalhot modré barvy. Druhý pachatel byl vyšší postavy a na sobě měl bundu béžové barvy.
Svědci dále uvedli, že oba pachatelé z místa utekli směrem ke křižovatce ulic Přílepská – U Školy, kde nastoupili do přistaveného osobního automobilu , ve kterém se jako řidič nacházela ještě další neznámá osoba. Jednalo se o vozidlo černé barvy, typu sedan, nezjištěné registrační značky. Tímto automobilem pachatelé odjeli směrem k Tyršovu náměstí a dále pokračovali na Prahu.
Druhý den byla nalezena peněženka poškozené ženy, která byla odhozena u trafostanice v ulici Roztocká ve směru od Roztok na Prahu. Našel jí běžec, který o jejím nálezu informoval policisty.
Kriminalisté Prahy západ předpokládají, že tito pachatelé mohou obec Roztoky u Prahy navštěvovat a někdo z občanů by mohl znát jejich totožnost. Žádají proto veřejnost, aby jakékoliv poznatky vedoucí ke ztotožnění pachatelů a také jejich vozidla sdělili na tel. 974 882 824 nebo na linku 158.
 
nprap. Marcela Pučelíková

vytisknout  e-mailem