Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté z Prahy západ pátrají po možných poškozených

PRAHA – ZÁPAD – Muž je podezřelý z podvodů. 

Kriminalisté z Prahy západ vyšetřují případ, ve kterém figuruje podezřelý muž. Ten se dopouští protiprávního jednání v souvislosti s půjčováním finančních prostředků od osob, se kterými nejprve naváže kontakt, získá jejich důvěru a následně pod různými záminkami (smyšlené legendy) vyláká půjčku, mnohdy opakovaně, kterou následně nesplatí. Dále bylo zjištěno, že v několika případech nezaplatil za poskytnuté služby, např. ubytování nebo zapůjčení vozidla. Vylákané finanční prostředky od poškozených přebíral osobně, nebo si je nechával poslat na bankovní účty.
 
Muž je v současné době prověřován v souvislosti ze spáchání trestného činu podvod, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce jeden rok až pět let, nebo peněžitý trest.
 
Podezřelý je komunikačně a sociálně zdatnou osobou, navazuje kontakty s poškozenými osobně nebo prostřednictvím sociálních sítí, na kterých vystupuje nejčastěji pod smyšlenými jmény, či přezdívkami (Petr Artur spravedlivý, Petr Borek Kardinál, Sebastian Robinsonn Benett). Na webových seznamkách má publikovány inzeráty, v nichž projevuje zájem o seznámení s muži. Zároveň může vystupovat jménem obchodních společností, ve kterých je jednatelem.
 
 Muž byl vyhlášen v celostátním pátrání. Kriminalisté v průběhu vyšetřování obdrželi poznatek, že by se měl pohybovat na území Slovenska, kde měl v trestné činnosti pokračovat. Dne 13. 5. 2015 byl příslušníky policejního sboru Slovenské republiky na základě Evropského zatýkacího rozkazu zatčen v Novém Městě nad Váhem. Dne 15. 5. 2015 byl pak rozhodnutím Krajského soudu v Trenčíně vzat do předběžné vazby. 
 
V souvislosti s výše uvedeným jednáním podezřelého kriminalisté nevylučují, že poškozených může být mnohem více, než mají do současné doby zmapováno. Žádají proto touto cestou, aby jim jakékoliv informace o protiprávním jednání tohoto muže sdělili na tel. 606 691 250 nebo na linku 158. Zároveň je možno sdělit tyto poznatky na email kriminalistů poz.ohk@pcr.cz
 
S ohledem na skutečnost, že muž byl již vypátrán, nemůžeme uveřejnit jeho nacionále, avšak pro účely pátrání po dalších poškozených zveřejňujeme aktuální fotografii podezřelého.
 
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
22. května 2015
Odkazy do noveho okna

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem