Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalisté z Ostravy objasnili sérií vloupání do různých objektů

Ostrava: Dostal šanci na nápravu, tu však nevyužil… 

Na začátku měsíce října kriminalisté ze 7. Oddělení obecné kriminality z Ostravy odkryli sérii vloupání do různých objektů, které od dubna do září letošního roku měl na svědomí teprve sedmnáctiletý mladík. Vzhledem k tomu, že v době páchání těchto skutků se jednalo o osobu mladistvou, policejní komisař mu sdělil provinění z krádeže spáchaného dílem dokonaným a dílem nedokonaným ve stadiu pokusu, provinění poškození cizí věci a provinění porušení domovní svobody. 

Mladík se měl vloupat v rámci města Ostravy do různých objektů a to v šestnácti případech. Jednalo se například o obchody s potravinami, rychlým občerstvením, bary, restaurace, trafiky, byt či sklepní prostory u panelových domů, ale také garáž u rodinného domu. Vniknout měl přes dveře nebo okna, k čemuž ve většině případů měl použít různé nářadí. Odnést si měl věci, které se dají zpeněžit, například golfovou výbavu, zednickou výbavu, přes 70 kg naštípaných použitých elektrických měděných kabelů, jízdní kolo, koloběžku, finanční hotovost, ale také televizor, cigarety s alkoholem různých značek. 

Vzhledem k tomu, že se jednalo o osobu před tím nikdy netrestanou, stíhání bylo vedeno na svobodě. Neuběhl ani týden a již plnoletý muž byl při posledním vloupání do trafiky zadržen strážníky městské policie Ostrava. Ti ho předali mužům zákona, kterým se dodatečně přiznal k dalším činům. 

Policejní komisař obvinil osmnáctiletého muže z Ostravy z přečinu krádeže a z přečinu poškození cizí věci celkem z osmi dalších skutků. Z toho však pět činů spáchal ještě stále jako mladistvý. Obviněný muž litoval svého jednání a sliboval nápravu, přesto policejní orgán podal návrh na vzetí do vazby, který byl následně soudem akceptován. V současné době mu hrozí pobyt za mřížemi se spodní hranicí na jeden rok s maximální délkou až dva a půl roku. 

Svým jednáním způsobil škodu téměř za půl milionu korun a to více jak dvaceti poškozeným společnostem. 

por. Bc. Eva Michalíková
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku, 10. října 2019

Odkazy do noveho okna

Foto vloupání do objektu Ostrava

Foto vloupání do objektu Ostrava 

Detailní náhled

Foto vloupání do objektu Ostrava

Foto vloupání do objektu Ostrava 

Detailní náhled

Foto vloupání do objektu Ostrava

Foto vloupání do objektu Ostrava 

Detailní náhled

Foto vloupání do objektu Ostrava

Foto vloupání do objektu Ostrava 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem