Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté vypátrali zloděje traktoru ze Slopného

ZLÍNSKO: Nyní je již ve věznici pro další trestnou činnost. 

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil padesátiletého muže z Moravskoslezského kraje, který si v současné době odpykává trest odnětí svobody pro jinou trestnou činnost, ze spáchání trestného činu krádež, protože začátkem ledna odcizil v obci Slopné na Zlínsku traktor zaparkovaný na pozemku u rodinného domu a odvezl ho do jiného státu, kde ho nechal stát.

Kriminalisté vyhlásili po traktoru pátrání a zaměřili se na hledání pachatele. Ve spolupráci s majitelem traktoru a s policisty z Moravskoslezského kraje zjistili, po jaké trase traktor ze Slopného cestoval. V souvislosti s tím také odhalili, kdo je pravděpodobným pachatelem odcizení pracovního stroje a vyhlásili po padesátiletém muži pátrání.

Mezitím formou mezinárodní spolupráce se sousedním státem vypátrali, že traktor byl nějakou dobu zaparkovaný u silnice v sousedním státě, kde ho podle popisu našli a zajistili tamní policisté.

Kriminalisté věděli, že po podezřelém muži pátrá více policejních oddělení z republiky, protože byl podezřelý z další trestné činnosti. O prázdninách muže nakonec vypátrali policisté v Moravskoslezském kraji a převezli ho do vazební věznice.

Traktor si převzal jeho majitel a recidivistovi, který byl již devatenáctkrát soudně trestaný, hrozí další, až pětiletý trest odnětí svobody.

https://www.policie.cz/clanek/kdo-odcizil-traktor-za-vice-nez-sto-tisic.aspx

17. září 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem