Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté vypátrali nebezpečného pachatele

KARLOVARSKO – Vyhrožoval uložením náloží. 

Po necelých 2 týdnech se elitnímu týmu karlovarských kriminalistů podařilo vypátrat nebezpečného pachatele, který vyhrožoval uložením časovaných náloží na veřejných místech, jako např. v nemocnici, na Magistrátu města Karlovy Vary či na některých školách a školkách na území města Karlových Varů.
 
Na základě jeho výhrůžek prohledávalo více než 150 policistů po dva dny vytipované objekty za využití psů na hledání výbušnin. Mravenčí prací kriminalistů určených na boj s počítačovou kriminalitou se podařilo za využití nejmodernějších kriminalistických metod a analýz vypátrat a usvědčit 25 letého muže z Karlovarska, ze spáchání shora popsaného společensky vysoce nebezpečného jednání. Sami policisté vysoce hodnotí vynikající spolupráci s místními justičními orgány při pátrání po horké stopě po spáchání tohoto trestného činu.
 
Dnešního dne bylo s obviněným mužem zahájeno trestní stíhání, a to pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, za který pachateli v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Obviněný muž se k činu doznal a stíhán bude na svobodě. Policie se připojí k trestnímu řízení a bude žádat na pachateli úhradu nákladů spojených s provedenými bezpečnostními opatřeními v řádech stovek tisíc korun.
 
nprap. Zuzana Týřová
11. 11. 2014

vytisknout  e-mailem