Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté si posvítili na další dealery pervitinu z Mladé Boleslavi

MLADOBOLESLAVSKO- Muž byl již za drogovou trestnou činnost v minulosti trestán 

Mladoboleslavským kriminalistům se podařilo odhalit další dva dealery pervitinu, konkrétně 44letého muže a 28letou ženu z Mladé Boleslavi.

Proti 28leté ženě policisté zahájili trestní stíhání z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, to stejné i proti 44letému muži. Ten však už byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzen, proto mu hrozí i vyšší trest.

Obviněná žena kupovala pervitin jak pro vlastní potřebu, tak i za účelem zisku.
Pervitin prodávala po dobu jednoho roku několika další osobám, a to pravidelně. Žena se k nezákonnému jednání policistům přiznala a uvedla jim, že pervitin prodávala z důvodu, aby měla na zaplacení pervitinu pro svou potřebu a ještě nějaký menší „přivýdělek“.
Ženě hrozí až 5letý trest odnětí svobody nebo peněžitý trest.

Pro 44letého muže si kriminalisté přišli až domů. V místě jeho bydliště se policisté porozhlédli i při domovní prohlídce. Při té objevili 2 sáčky s bílou krystalickou látkou o celkové hmotnosti 50,5 gramů včetně obalu a 2 kusy digitálních vah.

Obviněný muž v místě bydliště přechovával drogy nejméně od června roku 2021 a v několika případech pak pervitin prodával dalším uživatelům. To vše i přesto, že byl v minulosti již 5x soudně trestán za drogovou trestnou činnost a naposledy v roce 2020 pravomocně odsouzen, kdy mu byl uložen trest odnětí svobody na jeden rok se zkušební dobou na dva roky.
Zřejmě se ze svého jednání příliš nepoučil a nyní mu v případě odsouzení hrozí až 10letý trest odnětí svobody.
Na rozhodnutí o jeho osudu vyčká ve vazbní věznici, kam byl obviněný muž vzat rozhodnutím Okresního soudu v Mladé Boleslavi.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
9. února 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem