Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté sdělili obvinění dvěma mužům z přečinu krádeže

MLADOBOLESLAVSKO- Ve vězení mohou skončit až na 3 roky. 

Mladoboleslavští kriminalisté minulý týden zahájili trestní stíhání 37letého a 33letého muže, které obvinili z pokračujícího přečinu krádeže spáchané ve spolupachatelství. Vzhledem k tomu, že oba byli za takový čin v posledních letech potrestáni nebo odsouzeni, může jim nyní být uložen trest odnětí svobody až na 3 roky.

Společně měli v přesně nezjištěné době od října do prosince roku 2021 přestříhat plot na pozemku v obci Bojetice, následně odcizit zahradní náčiní, sekačku a několik kanystrů s benzinem.

Dále 33letého muže kriminalisté viní z další krádeže, které se měl dopustit sám, a to 24. listopadu 2021. V té době měl přestřihnout jistící drát a vloupat se do jedné společnosti v obci Lipník, kde si měl následně odnést 16 kusů kovových plotových sloupků v hodnotě 16 tisíc korun a k tomu ještě odtlačit přívěsný vozík za automobil v hodnotě 30 tisíc korun, na kterém bylo naloženo hliníkové pojezdové lešení v hodnotě 50 tisíc korun.

Oba muži tak svým protiprávním jednáním způsobili nemalou škodu a hlavně takto konali opakovaně, ač byli v předchozích 3 letech za obdobný čin potrestáni. Nyní v případě prokázání viny a odsouzení mohou oba skončit ve vězení na 6 měsíců až na 3 roky.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
17. ledna 2022

vytisknout  e-mailem