Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté rozkryli síť dealerů drog

ZLÍNSKÝ KRAJ: Čtyři obvinění jsou stíháni vazebně. 

Osm dealerů drog zadrželi policisté minulý týden na různých místech ve Zlínském a Moravskoslezském kraji. Při domovních prohlídkách krajští kriminalisté z týmu toxi zajistili téměř 700 g pervitinu. Všech osm zadržených obvinili z trestného činu na úseku toxikomanie, čtyři z nich jsou stíháni vazebně. 

Hlavním pachatelem ze skupiny dealerů je jedenačtyřicetiletý muž z Uherskohradišťska, který nakupoval ve velkém pervitin v Ostravě a prodával ho dalším dealerům.  Ostatní obvinění, mezi kterým jsou i čtyři ženy, jsou ve věku od 29 do 56 let a jsou ze Zlínska, Uherskohradišťska a Ostravska. Zadržení osob provedli policisté ze zásahové jednotky z Brna a Ostravy. Při domovních prohlídkách krajští kriminalisté zajistili téměř 700 g pervitinu, digitální váhy, injekční stříkačky, finanční hotovost v řádech statisíců korun a další věci určené k distribuci pervitinu. Nejvíce pervitinu zajistili kriminalisté v bytě v Ostravě. 

Většina obviněných jsou uživatelé pervitinu a v minulosti byli za drogovou trestnou činnost opakovaně trestáni. Drogu distribuovali především ve Zlínském kraji a podle kriminalistů rozdistribuovali za půl roku nejméně 4 kg pervitinu, přičemž gram drogy prodávali za 1 000 až 1 500 korun. Nejaktivnější z nich se živili pouze prodejem drog a nikde nepracovali. Jejich trestná činnost byla sofistikovaná a důmyslně promyšlená, tak aby policistům znesnadnili jejich odhalení. 

Vyšetřovatel krajských kriminalistů všech osm osob obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Obviněným hrozí v závislosti na rozsahu spáchané trestné činnosti vězení v rozmezí od 5 do 12 let, čtyři obvinění jsou stíháni vazebně, zbytek na svobodě. Jeden z obviněných byl navíc covid pozitivní a tato skutečnost kriminalistům ztěžovala práci. Nyní je kvůli onemocnění ve speciálním režimu i ve vazbě.

Krajští kriminalisté na případu nadále pracují.

26. listopadu 2021, mjr. Mgr. Lenka Javorková 

Odkazy do noveho okna

zajištěný pervitin

zajištěný pervitin 

Detailní náhled

věci na sáčkování drog

věci na sáčkování drog 

Detailní náhled

zajištěné peníze

zajištěné peníze 

Detailní náhled

zajištěné peníze

zajištěné peníze 

Detailní náhled

zajištěné věci

zajištěné věci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem