Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté rozbili gang výrobců a distributorů pervitinu

ZLÍNSKÝ KRAJ: Jeden z obviněných je stíhán vazebně. 

Organizovanou skupinu čtyř osob, která vyráběla a distribuovala pervitin nejenom ve Zlínském kraji, rozkryli v uplynulém týdnu zlínští krajští kriminalisté. Čtveřici mužů kriminalisté obvinili ze zvlášť závažného zločinu na úseku toxikomanie. Hlavního organizátora z Olomoucka stíhají vazebně, proti ostatním obviněným vedou trestní stíháni na svobodě.

Případ výroby a distribuce drog měli krajští kriminalisté dlouhodobě rozpracovaný a realizaci, která probíhala ve Zlínském, Jihomoravském a Olomouckém kraji, spustili v uplynulém týdnu. V policejních celách skončilo pět osob (4 muži a 1 žena) ve věku od 28 do 45 let, přičemž na zadržení jedné z osob - čtyřiačtyřicetiletého muže z Uherskobrodska kriminalisté z důvodu jeho předchozí kriminální minulosti povolali Zásahovou jednotku z Brna, ostatní tři muže a jednu ženu zadrželi policisté z našeho krajského ředitelství. Při realizaci jsme spolupracovali i s příslušníky Hasičského záchranného sboru Jihomoravského a Olomouckého kraje a využili jejich mobilní chemické laboratoře z důvodu identifikace a odvozu nebezpečných látek, které kriminalisté při domovních prohlídkách našli.

V rámci třídenní realizace provedli kriminalisté tři domovní prohlídky a jednu prohlídku nebytových prostor a zajistili zařízení určené k výrobě psychotropních látek, laboratorní vybavení, velké množství chemických látek a také hotový pervitin.

Organizovanou skupinu řídil pětačtyřicetiletý muž z Olomoucka. Obvinění vařili pervitin převážně v objektu v obci na Hodonínsku, kde určitou část výroby prováděli v lakýrně, aby zakryli zápach typický pro výrobu psychotropní látky. Část vyrobené drogy měli pro svoji potřebu, část distribuovali nejenom v našem kraji, ale i Jihomoravském a dalších krajích.  

Dosud provedenými úkony byla od jara letošního roku zadokladována výroba až 400 g pervitinu, přesné množství a na jakou částku si obvinění výrobou a distribucí přišli, je předmětem dalšího šetření.

Čtyři muže, z nichž tři jsou z Uherskobrodska a jeden z Olomouckého kraje, krajští kriminalisté koncem uplynulého týdne obvinili ze zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Na pětačtyřicetiletého vůdce skupiny podali kriminalisté podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval, a koncem minulého týdne jsme obviněného eskortovali do vazební věznice, ostatní obviněné jsme propustili na svobodu. Ženu, která byla při realizaci také zadržena, policisté po několika hodinách propustili, protože se podezření, že byla do skupiny výrobců a distributorů zapojena, nepotvrdilo.

27. září 2017, mjr. Mgr. Lenka Javorková  

                                                                                              

Odkazy do noveho okna

realizace toxi

realizace toxi 

Detailní náhled

realizace toxi

realizace toxi 

Detailní náhled

realizace toxi

realizace toxi 

Detailní náhled

realizace toxi

realizace toxi 

Detailní náhled

realizace toxi

realizace toxi 

Detailní náhled

realizace toxi

realizace toxi 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem