Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté řeší případ dvojnásobného pokusu vraždy

KARLOVARSKÝ KRAJ – Obviněn byl 25letý muž. 

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje řeší případ dvojnásobného pokusu vraždy v Sokolově, kterého se měl dopustit 25letý muž ze Sokolovska.

Spáchání zvlášť závažného zločinu mělo předcházet nebezpečné pronásledování. Muž měl po rozchodu od měsíce dubna letošního roku neustále pronásledovat, nebezpečně vyhrožovat a telefonicky kontaktovat svou bývalou 23letou přítelkyni. Denně, i několik hodin, měl sedět ve svém osobním vozidle v místě jejího bydliště nebo zaměstnání a sledovat ji. Opakovaně jí měl vyhrožovat, že pokud se k němu nevrátí, tak jí ublíží na zdraví.

Vše vyvrcholilo v pondělí dne 18. května 2020 krátce před půlnocí v Sokolově, kdy měl na ulici vyhrožovat zabitím své bývalé přítelkyni a 30letému muži, který jí doprovázel. S úmyslem oba usmrtit je měl následně srazit osobním motorovým vozidlem. Po nárazu oba upadli na zem. Poté měl ještě z vozidla vystoupit a bezvládného sraženého muže fyzicky napadnout. Žena a muž utrpěli vážná zranění, se kterými byli převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice. Policisté 25letého muže na místě zadrželi.

Následující den krajští kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání a obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a dále z přečinu nebezpečného pronásledování.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Během dnešního dne bude soudce rozhodovat o vazbě.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest.

Doplňující informace:

Soudce rozhodl o uvalení vazby na obviněného. Policisté jej eskortovali do vazební věznice. 

mjr. Bc. Kateřina Krejčí
21. 5. 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem