Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté prověřují úmrtí tří osob ve Zlíně - aktualizace

ZLÍNSKO: Příčinu úmrtí objasní nařízené soudní pitvy. 

Od včerejšího odpoledne prověřují krajští kriminalisté úmrtí dvou žen a jednoho muže v rodinném domku ve Zlíně. Kriminalisté ve věci zahájili včera večer úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vraždy.

Včera krátce po půl druhé odpoledne oznámil na linku tísňového volání 158 pětašedesátiletý muž, že našel v rodinném domku ve Zlíně své příbuzné bez známek života. Jedná se o šedesátiletou ženu, její čtyřiatřicetiletou dceru a sedmatřicetiletého syna. Na místo ihned vyjely policejní hlídky, zlínští kriminalisté, psovod a následně výjezd krajských kriminalistů, který si vyšetřování případu převzal. Až do nočních hodin probíhalo ohledání místa činu, ke kterému byl přizván i tým soudních lékařů z Ústavu soudního lékařství Olomouc a státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Brně – pobočka ve Zlíně. K prohlídce těl zemřelých jsme přivolali rychlou záchrannou službu.

V průběhu ohledání vyšlo najevo, že ženy a muž zemřeli už před několika týdny, možná měsíci. Příčinu úmrtí nám objasní nařízené soudní pitvy. I dnes budou kriminalisté na případu intenzivně pracovat a zjišťovat, zda nedošlo ke spáchání násilného trestného činu. Do prověřování byl nasazen maximální počet kriminalistů tak, aby byla tato tragická smrt tří osob, co nejdříve objasněna.

6. února 2018, mjr. Mgr. Lenka Javorková

8. února 2018

Vzhedem k tomu, že se v některých médiích objevují dezinformace, rozhodl dozozující státní zástupce, že nebudeme v tuto chvíli poskytovat žádné infromace.

mjr. Mgr. Lenka Javorková

13. února 2018

Po dohodě s dozorujícím státním zástupcem Krajského státního zastupitelství v Brně – pobočka ve Zlíně, můžeme v souvislosti s prověřováním úmrtí trojice osob v rodinném domku ve Zlíně s ohledem na zklidnění situace mezi veřejností sdělit, že dosavadním prověřováním kriminalisté nezjistili, že by se na smrti dvou žen a muže podílela nějaká další osoba.

Krajští kriminalisté na případu nadále intenzivně pracují a důkladně prověřují veškeré okolnosti úmrtí osob. Důležité pro nás budou závěry odborných vyjádření a znaleckých posudků, které jsme zadali. 

mjr. Mgr. Lenka Javorková

28. března 2018

Prověřování úmrtí dvou žen a muže v rodinném domku ve Zlíně nadále pokračuje. Krajští kriminalisté stále nemají k dispozici závěry všech odborných vyjádření a znaleckých posudků, které zadali. Po dohodě s dozorujícím státním zástupcem nebudeme do konce vyšetřování s ohledem na pozůstalé poskytovat k případu další informace.

mjr. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem