Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté prověřují příčinu úhynu nalezených zvířat

PŘÍBRAM - Mezi mrtvými zvířaty byli nalezeni orli mořští, liška, ale i káně a kuny. Příčinu úhynu zjistí pitva mrtvých zvířat. 

Příbramští kriminalisté se na základě oznámení z konce února tohoto roku zabývají případem nálezu několika uhynulých zvířat s podezřením na otravu.

Na katastrálním území obce Jesenice na Příbramsku byli nalezeni dva orli mořští a liška, při následném ohledání se pak nalezla další mrtvá zvěř, a to vydra říční, káně lesní a dvě kuny skalní.

Kriminalisté v souvislosti s tímto případem spolupracují se Státním veterinárním ústavem Praha, kam byla zvířata předána k dalším úkonům, tedy zejména k provedení pitvy a dalším vyšetřením se zaměřením na zjištění příčiny úhynu mrtvých zvířat.

V dané věci zahájili kriminalisté úkony trestního řízení pro možné podezření ze spáchání trestných činů neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami, týrání zvířat a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. 

Výsledky pitvy nalezených mrtvých zvířat, které budou klíčové pro zjištění příčin jejich úhynu, zatím kriminalisté k dispozici nemají. 

Pomoci by mohli ale i případní svědci. Pokud má někdo informace, které by mohli kriminalistům jakkoliv pomoci, ať kontaktuje policisty prostřednictvím linky 158.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
6. března 2024

vytisknout  e-mailem