Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kriminalisté prověřují akci „Vysypeme na Vás 100.000„

České Budějovice - V souvislosti s včerejší akcí s názvem „Vysypeme na Vás 100.000 „ , která proběhla na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, jíž se zúčastnilo kolem jednoho tisíce osob, v současné době Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru České Budějovice prošetřuje, zda nedošlo ke spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti dle § 224 odst. 1 trestního zákona .  

V souvislosti s včerejší akcí s názvem „Vysypeme na Vás 100.000 „ ,  která proběhla na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích, jíž se zúčastnilo kolem jednoho tisíce osob, v současné době Služba kriminální policie a vyšetřování Územního odboru České Budějovice prošetřuje, zda nedošlo ke spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti dle § 224 odst. 1 trestního zákona .
Českobudějovičtí kriminalisté nyní prověřují, zda-li pořadatel splnil veškeré povinnosti související s touto akcí a zda z jeho strany nedošlo k porušení zákona.
V průběhu akce došlo ke zranění osob. V současné době kriminalisté mají zaznamenáno 26 ošetřených osob, kdy mezi ošetřenými jsou i děti. Konkrétní průběh akce, při které došlo ke zranění osob, příčina a míra zavinění jednotlivých účastníků akce jsou předmětem dalšího vyšetřování.
Jakmile budou známy další skutečnosti, budeme o nich neprodleně informovat.

vytisknout  e-mailem