Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté potěšili cyklisty, vypátrali odcizená kola za více jak 100 000 korun.

ČESKOLIPSKO - Kola už majitelům vrátili. 

Po třech dnech od  přijetí trestního oznámení vypátrali kriminalisté čtyři z pěti horských jízdních kol, která z pátku 7. srpna na sobotu 8. srpna ze stodoly na zahradě rodinného domu v Novém Boru odcizila trojice pachatelů. Jde o zajímavý trojlístek, který tvoří 24letý místní majetkový delikvent a jeho dvě kamarádky ve věku 27 a 31 let.

V jejich rukách skončilo karbonové kolo amerického výrobce  značky Cannondale F-Si v hodnotě 85 000 korun včetně dalších čtyř horských kol, jejichž celková hodnota činí 23 000 korun. Z vypátrání kol se zejména radoval 40letý muž, kterému jsme v pátek 14. srpna předali na policejní služebně obvodního oddělení v Novém Boru jeho Cannondale.

Čtyřiadvacetiletého člena novoborské  zlodějské partičky jsme v pondělí 10. srpna zadrželi a v jeho bydlišti jsme zajistili tři z pěti odcizených kol. Tento mladík se v dubnu letošního roku vrátil po šesti letech z vězení, kde si odpykal trest za předchozí krádeže. Už v červnu jsme ho ale usvědčili z další majetkové trestné činnosti ve městě. V červenci pak zase odcizil ze zahrady rodinného domu v Novém Boru yorkšíra, kterého ihned prodal. I v tomto případě jsme byli úspěšní a vypátrali psa jeho majitelce do týdne.

Policistům už s ním proto došla trpělivost a potom, co ho obvinili ze spolupachatelství na přečinech krádeže a porušování domovní svobody, podali státnímu zástupci podnět k jeho vazebnímu stíhání. Soudce ho do vazby poslal ve čtvrtek.  Trestní stíhání pro oba zmíněné skutky vedeme i proti jeho kamarádkám, ty si ale narozdíl od něj na verdikt soudu o výši trestu počkají na svobodě. Všem třem nyní hrozí až pět let ve vězení.

16. 8. 2020
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

jízdní kolo Cannondale

jízdní kolo Cannondale 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem