Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté pátrají po svérázném lupiči

Včera, chvíli po půl jedenácté došlo v Praze 5 k loupežnému přepadení. Pachateli teď hrozí až desetiletý trest. 

Konkrétně v deset hodin třicet pět minut vešel do pobočky bankovního ústavu neznámý muž. Ten si počkal, až na něj přijde řada a poté u přepážky předložil bankovní úřednici lístek s konkrétním požadavkem na vydání peněz. Svou „žádost“ umocnil písemným upozorněním, že má v tašce pistoli a pokud nebude pracovnice pobočky rozumná, tak jí použije. Na to úřednice lupiči vydala hotovost v řádu několika desítek tisíc korun. S penězi pak pachatel z pobočky utekl neznámo kam. Poškozená následně kriminalistům k osobě pachatele uvedla, že se jednalo o muže v přibližném věku 40 – 50 let, štíhlé postavy, vysokého cca 175 cm. Ten má modré oči, okol úst takzvanou bradku a na tvářích několikadenní strniště. V době loupeže byl oblečen do tmavé bundy, šedých kalhot a na hlavě měl světle hnědou kšiltovku, s tmavým kšiltem. Přes rameno měl černou tašku.
To ale nebyl všemu dění konec. Přibližně deset minut po loupežném přepadení sám pachatel zavolal na tísňovou linku 158, kde se jal policistům vysvětlovat, proč loupil. Zároveň při tomto telefonickém rozhovoru sdělil, že se následujícího dne přijde přihlásit na policejní služebnu, což ale do této doby neučinil.
Kriminalisté proto touto cestou prosí širokou veřejnost o pomoc při pátrání po lupiči. Jelikož si pachatel při přepadení nemaskoval svou tvář, je veliká pravděpodobnost, že ho může kdokoliv ze záběrů bezpečnostních kamer poznat, a sdělit tak policistům jeho totožnost, případně místo jeho pobytu. Jakékoliv informace tohoto typu mohou pozorní občané kriminalistům předat cestou linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 3. 12. 2013

vytisknout  e-mailem