Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalisté pátrají po internetovém podvodníkovi

TEPLICE - Informace z dnešní tiskové konference + další zprávy. 

Kriminalisté pátrají po internetovém podvodníkovi
 
Od roku 2009 se tepličtí kriminalisté zabývají rozsáhlým případem internetových podvodů, které páchá muž, který je v celostátním pátrání. Jedná se o :
 
 http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=9370112120409
 
Hledaný muž je podezřelý z podvodného jednání, kdy na různých internetových serverech nabízí k prodeji fiktivní zboží, za které si nechá předem zaplatit. Po obdržení platby však zboží nepošle. Další fintou je, že si objedná přes internet zboží, kdy pošle mailem falešný doklad o zaplacení. Obdrží tak zboží, za které ve skutečnosti nezaplatil.
Ve spise, který má přes 3000 listů figuruje zhruba stovka poškozených z celé republiky, kteří se obrátili na policii. Je předpoklad, že v podvodech i nadále pokračuje a poškozených tak bude mnohem více. Prozatím se škoda napáchaná podvody vyšplhala na 200 tisíc korun.
Muž má trvalé bydliště hlášeno v Bílině, ale zde se již delší dobu nezdržuje a je na pohybu po celé republice. Policisté s ním komunikují přes facebook, kdy na zprávy sice odpovídá, ale neustále se vymlouvá a na domluvené schůzky se nedostavuje. Na stejné sociální síti již vznikla i stránka, kde se spojují jím podvedení lidé.
Policisté žádají občany, kteří by mohli poskytnout jakékoliv informace k pobytu hledaného, aby je sdělili na linku 158 nebo na kteroukoliv policejní služebnu.
 

 

Krádež v kočárkárně
 
Neznámý pachatel  o víkendu vnikl nezjištěným způsobem, nejspíše za použití shodného klíče, do suterénu panelového domu v Bílině, kde v místnosti společné kočárkárny odcizil jízdní horské kolo. Majiteli ,který ho zde měl přezimovat, vznikla škoda 7 tisíc korun.
 
Neznámý vandal postříkal auta i dům
 
Neznámý vandal zavítal na pozemek jednoho domu v Proboštově. Zde následně černou a bílou sprejovou barvou poškodil zde zaparkovaná vozidla Š-Superb a Š-Octavia. Dále stejnou sprejovou barvou postříkal dvoje garážová vrata, vstupní dveře do domu a fasádu domu. Majitel vznikla škoda 60 tisíc korun.
Po pachateli i jeho motivu nyní pátrají trnovanští policisté.
 
 
Teplice, 20. února 2012, pro.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem