Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté odhalili zloděje 3082 eur během pár hodin

ZLÍNSKO: Peníze vzali senioři. 

Úspěchem skončilo včerejší pátrání zlínských kriminalistů po pachateli krádeže. Po oznámení třiašedesátileté cizinky, která je v České republice na návštěvě u syna, a která přišla o kabelku s obnosem 3082 eur, se případem začali zabývat a za pár hodin znali jméno pachatele, i když se v tomto případě rozhodně nejednalo o známého recidivistu, jak bývá obvyklé.

Cizinka byla se svou snachou na zahrádce restaurace ve Zlíně. Po odchodu si uvědomila, že nechala na lavičce položenou kabelku s finančním obnosem. Vrátily se proto zpět, ale i když od jejich odchodu uplynulo teprve asi 15 minut, kabelka už na lavičce nebyla. Servírka ženám řekla, že po jejich odchodu si na jejich místo sedl starší pár, který asi za dvě minuty odešel. Nikdo ze zákazníků restaurace tento starší pár neznal.

Policisté začali po muži a ženě pátrat na základě přesného popisu. Po několika hodinách měli štěstí. Servírka v jiné restauraci ve Zlíně si vybavila, o koho by mohlo jít a dokonce věděla, v které části města bydlí. Jaké bylo překvapení starších manželů ve věku 67 a 64 let, když jim zazvonil telefon, v němž se ozvali kriminalisté.

Muž i žena policistům potvrdili, že kabelku s finančním obnosem vzali, donesli domů a uložili do trezoru. Měli prý v úmyslu v následujících dnech kontaktovat policii. Proč to během celých dvou dnů neudělali, vysvětlit nedokázali. Peníze vrátili a policisté je budou moci předat jejich majitelce. V přepočtu se jedná o necelých osmdesát tisíc korun.

9. července 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem