Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kriminalisté odhalili vařiče pervitinu

České Budějovice – Přišla si pro něj zásahová jednotka. (Hlasová schránka 974 221 116) 

V noci z pondělí na úterý zažili obyvatelé krajského města, konkrétně v ulici Riegrova rušné chvíle, když do jednoho tamního domu vnikli českobudějovičtí kriminalisté spolu s policisty ze zásahové jednotky. Jejich cílem byl jeden z bytů, který obýval muž, který, jak kriminalisté zjistili, se zabýval výrobou a prodejem drogy pervitin.
 
Pachatele policisté dopadli přímo při činu, v bytě zrovna připravoval další várku drogy. Spolu s ním byly na místě činu další čtyři osoby. Těsně před tím, než policisté vnikli dovnitř, se pachatel pokusil vyrobený pervitin spláchnout v toaletě, tomu mu však muži zákona zabránili. Policisté zde zajistili kromě vyrobeného pervitinu také zařízení a chemické látky sloužící k nedovolené výrobě této drogy.
 
Kriminalisté se tímto případem zabývali intenzivně několik měsíců. Třiadvacetiletý „vařič“ z Táborska patřil mezi nejznámější prodejce drog v Českých Budějovicích. Během několika málo měsíců stačil, konkrétně od května dosud, vyrobit a prodat desítky gramů drogy pervitin za více než 20 000 korun. „Vařil“ prakticky pořád, především v noci. Měl několik stálých odběratelů, kteří mu do jeho bytu přinášeli léky potřebné pro výrobu drogy, kterou jim pak poskytoval. Někteří mu platili penězi, jiní věcmi pocházejícími z trestné činnosti. Tyto věci spolu s penězi byly v bytě při zákroku zajištěny.
 
Pachatel je sám uživatelem pervitinu. V minulosti byl již ve vězení, ovšem za majetkovou trestnou činnost. Tentokrát ho kriminalisté stíhají pro trestné činy nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let.
 
Video: Zákrok varna ČB..mp4
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, krpc.pio@pcr.cz
7.  srpna 2014
 
Odkazy do noveho okna

Řada věcí pocházející z trestné činnosti

Řada věcí pocházející z trestné činnosti 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem